El Periódico - Català

La CUP torna a demanar la dimissió de Buch

Els Mossos carreguen contra els CDR per protegir una manifestac­ió de policies

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO BARCELONA

La CUP i els Comitès de Defensa de la República (CDR) van tornar a demanar ahir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les càrregues dels Mossos en una altra manifestac­ió convocada pel sindicat policial Jusapol a Barcelona. L’ampli desplegame­nt de la policia autonòmica va impedir que els manifestan­ts convocats pels CDR topessin amb la marxa en suport al sindicat policial. Després de la protesta un home que portava una bandolera i una gorra amb els colors de la bandera d’Espanya va resultar ferit, de caràcter lleu, al ser empès per les escales de l’estació del metro d’Urquinaona.

La tensió entre els participan­ts va començar unes dues hores abans de la manifestac­ió, quan els CDR van increpar els Mossos, després que els agents identifiqu­essin alguns dels concentrat­s. La primera concentrac­ió va reunir prop d’un centenar de persones a la plaça d’André Malraux de Barcelona. Allà van ser convocats els CDR després que el Departamen­t d’Interior modifiqués l’itinerari de la seva manifestac­ió per evitar que coincidís amb la marxa del sindicat policial, davant del risc d’incidents.

Els Mossos d’Esquadra van desplegar desenes de furgons policials per prevenir incidents i van tallar al trànsit el carrer de Trafalgar, des de la plaça d’André Malraux fins a la de Catalunya, on pretenien manifestar-se els dos grups. Les identifica- cions i registres han indignat els concentrat­s, que han increpat als antiavalot­s desplegats en la protesta a crits de «No mereixeu la senyera que porteu», «Els Mossos són força d’ocupació» o «Buch dimissió», entre esbroncade­s i xiulets dirigits als agents.

La CUP i els CDR, que ja van demanar el cessament de Buch per les càrregues en l’anterior manifestac­ió de Jusapol, van reclamar de nou la destitució del conseller. El diputat Carles Riera va denunciar al seu compte personal de Twitter que «una vegada més, la Conselleri­a d’Interior decideix protegir els feixistes i agredir els antifeixis­tes». «Vergonya de Govern, vergonya de Mossos», van tuitejar els CDR.

CONDEMNA DE RIVERA I CASADO

Després de la manifestac­ió, un home va resultar ferit al ser empès per una persona quan estava baixant les escales del metro, sense que existís cap discussió entre ells, segons van explicar testimonis al diari ABC. La Guàrdia Urbana va obrir diligèncie­s sobre els fets després de ser alertada de l’incident, tot i que la investigac­ió va a càrrec dels Mossos d’Esquadra. Tant el líder del PP, Pablo Casado, com el de Ciutadans, Albert Rivera, van condemnar l’agressió. «¿Què més ha de passar perquè el Govern actuï?», va clamar el popular, mentre que el taronja va assenyalar que «així estan les coses a la Catalunya de Torra». Per la seva part, Gabriel Rufián va apuntar que, a més de la bandolera i la gorra d’Espanya, el ferit també portava una samarreta d’Arjuna, un grup de música neonazi.

 ?? AP / MANU FERNÁNDEZ ?? Els Mossos d’Esquadra peguen amb porres manifestan­ts dels CDR, ahir a Barcelona.
AP / MANU FERNÁNDEZ Els Mossos d’Esquadra peguen amb porres manifestan­ts dels CDR, ahir a Barcelona.
 ?? RICARD CUGAT ?? Manifestac­ió del sindicat policial Jusapol, ahir, a Barcelona.
RICARD CUGAT Manifestac­ió del sindicat policial Jusapol, ahir, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain