El Periódico - Català

Eurovisió

A tots els espanyols la creació d’una melodia i una lletra concebudes per al concurs musical «Crec que pot sortir una cosa interessan­t», assegura el músic

- BEATRIZ MARTÍNEZ

Carlos Jean ha inventat una fórmula perquè Espanya guanyi Eurovisió. Es tracta de trobar la cançó perfecta. El músic i productor pensa que fins al moment s’ha posat sempre més èmfasi en l’elecció dels artistes i pel camí ha quedat el més important: la qualitat musical dels temes.

Per això, a través del projecte #LaCanciónP­erfecta pretén tornar-li a les melodies el protagonis­me que mereixen en el certamen. També vol que recuperin el seu sentit democràtic. Per això, qualsevol de nosaltres pot participar en la composició d’aquest tema. N’hi ha prou d‘anar a la pàgina web, descarrega­r la base rítmica, llançar-se a jugar amb les melodies i pujar el resultat a Youtube amb el hashtag indicat. Amb totes les pistes que rebi, l’artista anirà barrejant, agafant d’un lloc i un altre i configuran­t un tema que es convertirà en la suma de molts.

«Crec que pot sortir una cosa molt interessan­t. Aquest tipus de combinació i aquesta manera de compondre mai s’havien posat en marxa i crec que és bastant revolucion­ària», ens explica. Per ell, tots portem música dins, i per tant som capaços de compondre, tot i que no sapiguem tocar un instrument. «Hi ha molta gent que no es dedica profession­alment a la música que podria tenir un enorme potencial com a compositor, i no ho sap».

¿Per què li ha interessat ara a Carlos Jean presentar una cançó a Eurovisió i, a més, d’aquesta manera? «Perquè crec que no estem prement la tecla adequada. Els resultats no són massa bons, i es pot donar la volta al marcador. Si ens ho volem prendre seriosamen­t, s’han de fer les coses per guanyar. Per això vull fer una cançó que sigui com més completa possible i pensada exclusivam­ent per a Eurovisió», respon.

Reconeix que li hauria agradat tenir més temps per fer difusió i poder presentar un projecte més sòlid, però almenys aquest és un primer pas per continuar assajant amb el format i, potser si surt bé, fer més coses amb ell.

Milers de descàrregu­es

La primera setmana que es va posar en marxa el projecte, més de 2.000 persones es van descarrega­r la base i es van posar a donar-li voltes a l’assumpte. Demà acaba la recepció de pistes i aleshores començarà la segona fase. Es posarà en marxa el mateix procedimen­t, en aquesta ocasió per escriure la lletra. Abans del 15, la cançó s’haurà d’inscriure a la web d’RTVE ja acabada.

A partir d’aquest moment s’inicia un llarg procés que passa per un bon grapat de fases (comitès de selecció, elecció del públic), fins que quedin 10 temes que seran els que participin a la Gala Especial d’Eurovisió i que seran assignats als diferents participan­ts d’Operación Triunfo.H

Demà s’acaba la recepció de pistes i, abans de dijous, la de les lletres

 ??  ??
 ??  ?? Creador Carlos Jean.
Creador Carlos Jean.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain