El Periódico - Català

El poder dels llibres

- Albert Espinosa

Article 613. Sempre he cregut en el poder de la lectura. No només com a entretenim­ent sinó pel seu efecte curatiu per lluitar contra tota mena de pèrdues. No parlo de llibres d’autoajuda sinó d’aquelles novel·les que al llegir-les sents que et toquen l’ànima i et fan desaparèix­er tota mena de pors.

Jo estimo el llibre que em va ajudar a acceptar la pèrdua del meu pare o el que em va curar d’una gran decepció vital. Són novel·les que segurament es van crear per entretenir o per relatar el periple personal d’algú, però al llegir-les notes que connecten amb tu i et curen. Jo tinc la meva llista d’aquestes 23 novel·les imprescind­ibles que són gairebé pocions secretes i quan veig algú amb un dolor li recomano el llibre que crec que l’ajudarà. És per això que quan l’altre dia em van explicar que una dona... Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. Supernatur­al, creat per Eric Kripke. El quart episodi d’aquesta catorzena temporada traspua diversió i ens torna a la sèrie original amb tota la seva esplendor.

Segon lloc. The happy prince, escrita i dirigida per Rupert Everett. Una bonica immersió en els últims dies d’Oscar Wilde que disfrutes gràcies a l’exquisida manera que tenen els actors de recrear la realitat.

Primera posició. La 2 Noticias (La 2). Content per la tornada d’aquest gran telenotíci­es que té una manera única de veure les notícies i explicar-nos-les amb passió. ¡Llarga vida a la diferència!

I el que em van explicar l’altre dia és una cosa plena de màgia. Una noia de 16 anys se’m va acostar i em va explicar que la seva tia havia mort, però que que havia lluitat amb felicitat i que li va demanar que quan la incineress­in ho fessin envoltada dels seus set llibres favorits i que més l’havien ajudat. Saber que un era meu em va emocionar tant...

És preciosa la idea, quan te’n vas, de fondre’t al costat de les lletres que estimes. Crec que jo al seu dia faré el mateix perquè la lectura cura i regenera. ¡Bon diumenge!

És preciosa la idea, quan te’n vas, de fondre’t al costat de les lletres que més estimes

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain