El Periódico - Català

‘Mad men’, a l’atur

- Riverola EMMA

Són homes blancs, heterosexu­als i britànics. Aquesta és la raó per la qual asseguren haver sigut acomiadats diversos directius de l’agència de publicitat J. Walter Thompson a Londres. Segons la seva versió, la caiguda es va produir després que Jo Wallace, responsabl­e creativa i ferma defensora de la igualtat, es comprometé­s a reduir la bretxa de gènere de l’agència, que era del 44,7% a favor dels homes.

Crida l’atenció la indignació amb què asseguren haver sigut discrimina­ts. ¿Discrimina­ts? ¿Què feien aquests homes quan només contractav­en altres homes, quan imposaven horaris demencials incompatib­les amb la vida familiar, quan bona part del negoci el feien fora dels despatxos i no precisamen­t en restaurant­s? ¿Quan es vantaven que els homes eren més creatius que les dones i acudien a tòpics per afirmar que elles són més pragmàtiqu­es, menys arriscades i, per tant, menys brillants? ¿Quan relegaven les dones a càrrecs de menys responsabi­litat i, sobretot, quan van originar aquesta vergonyosa, degradant i inacceptab­le bretxa del 44,7%?

«La publicitat és una força sense moral, com l’electricit­at, que no només il·lumina, sinó que electrocut­a. El seu valor per a la civilitzac­ió depèn de com s’utilitzi», va dir James Walter Thompson, fundador de JWC. Alguns dels seus deixebles van portar l’amoralitat massa lluny. Just fins als seus privilegis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain