El Periódico - Català

203 informador­s expliquen les noves línies de bus

Avui comença l’operatiu per a la implantaci­ó final de 5 noves rutes, el dia 26 25 treballado­rs jubilats de TMB participen voluntaris en el dispositiu

- EL PERIÓDICO

Un total de 203 informador­s explicaran a partir d’avui i durant dues setmanes les novetats vinculades a la implantaci­ó de l’última fase de la nova xarxa de bus a Barcelona, que culminarà el pròxim 26 de novembre. Els operadors repartiran informació en autobusos, parades i intercanvi­adors, així com en centres per a persones grans, hospitals de la zona d’influència i zones escolars.

L’ajuntament va informar en un comunicat que, com a novetat, aquests treballado­rs comptaran amb un simulador de rutes accessi- bles amb l’eina Vull anar, per donar a conèixer els futurs recorregut­s abans de la implantaci­ó de l’última fase. A més, 25 treballado­rs jubilats de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) s’afegiran a la tasca comunicati­va i oferiran de forma voluntària la màxima informació als ciutadans.

Amb la fase final de la implantaci­ó de la nova xarxa, iniciada el 2012, es desplegara­n ara cinc línies pendents (H2: Av. d’Esplugues - Trinitat Nova; V1: Granvia l’Hospitalet - Av. d’Esplugues; V19: Barcelonet­a - Pl. Alfons Comín; V23: Nova Icària - Can Marcet; i V25: Nova Icària - Horta), i després d’això les rutes urbanes quedaran completade­s amb 28 línies. Amb l’acabament del projecte es preveu que totes les línies passin a transporta­r 460.000 viatgers els dies feiners, arribant al 60% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB. A més, es comptarà amb 97 àrees d’intercanvi que, en la majoria dels casos, permetran arribar a qualsevol punt de la ciutat de forma àgil en només un sol transbord.

13 HORES AL DIA L’operatiu d’informador­s suposa 13 hores d’atenció a l’usuari, amb especial presència en aturades clau de les línies afectades. No obstant, el dispositiu es reforçarà els dies 26 i 27, quan debutaran les noves rutes. El consistori ha explicat que els seus torns seran de 7.00 a 20.00 hores els dies feiners, i de 9.00 a 20.00 hores els dissabtes. També s’ha reforçat l’atenció ciutadana des del telèfon 010 i el centre de trucades de TMB.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain