El Periódico - Català

Del nen Oncu a ‘Polyccio’

El turc es va convertir, amb 15 anys i 115 dies, en el guanyador més jove de la història El triomf d’Oliveira en Moto2 va ser l’anunci del podi d’Espargaró

- E. P. R.

«¡Uf!, que bé, perquè allà, a la fàbrica, sempre som els aneguets lletjos, doncs aquesta gent de KTM no para de guanyar allà on competeix i, en velocitat, en el Mundial, estem allà lluitant amb enormes fàbriques i grandiosos pilots i ens costa, ens costa molt, però ells, com són tan guanyadors...»

Pol Espargaró va ser ahir tremend, únic, grandiós. És cert, hi haurà qui digui que ja li tocava, després de cinc temporades en MotoGP i 86 carreres en la màxima categoria, aconseguir un podi. Però no és fàcil i menys si no ets en una de les grans fàbriques japoneses.

Polyccio, no obstant, en el que ha sigut, sens dubte, l’any més dur de la seva vida, amb caigudes, lesions i la dificultat de continuar desenvolup­ant una moto que pretén, algun dia, aspirar al títol gran, va protagonit­zar ahir una de les grans carreres de la seva vida, aconseguin­t per a KTM el primer podi en la cilindrada reina i el primer calaix del petit dels Espargaró, que va tornar boja la seva esposa Carlota, papes i, com no, al germanet Aleix.

«He de confessar que, posat en carrera, creia que acabaria setè, o sisè, o cinquè i que això seria ja la bomba de les carreres», explica el petit dels Espargaró. «Després, quan vaig veure caure Marc i Valentino, em vaig veure amb forces per intentarho. Ho necessitav­a. Ho necessitav­a KTM. I MotoGP m’ho devia. La factura ha sigut molt alta, però, al final, me l’he cobrada. I he de reconèixer una cosa: ja m’acontentav­a amb la quarta plaça, però vaig anar a mort. L’última volta ha sigut com estar corrent sense parar tot un any, no li veia el final ¡Déu meu, quina agonia!»

Aprofitar una caiguda

I la jornada, que va acabar amb el cap Pit Beirer emocionat, gairebé plorant a la cadira de rodes, «perquè aquest podi és energia per continuar millorant», va començar amb una de les notícies de l’any, quan el nen turc, el jove, de 15 anys i 115 dies, Can Oncu es va convertir, als comandamen­ts d’una KTM oficial, en el guanyador més jove de la història al

guanyar la carrera de Moto3, superant per 65 dies el britànic Scott Redding, que, fa exactament deu anys, es va convertir en el baby del Mundial. Oncu, el germà bessó del qual Deniz es va passar tota la carrera al mur demanant-li calma i que no fes bogeries («quan jo estava pilotant la mar de tranquil i tenia la carrera controlada a través de les

pantalles gegants del circuit»), va aprofitar la caiguda de l’italià Tony Arbolino (Honda), que, partint des de la pole, semblava un fàcil guanyador, ja que s’havia escapat.

¡Ah! i, a sobre, el portuguès Miguel Oliveira va col·locar la KTM de Moto2 a dalt de tot del podi, triomfant després que, de nou, Àlex Márquez (Kalex) perdés l’oportunita­t de guanyar al caure sent líder.

 ??  ?? Oncu que només té 15 anys es fa un ‘sefie’ amb els membres del seu equip, ahir a Xest.
Oncu que només té 15 anys es fa un ‘sefie’ amb els membres del seu equip, ahir a Xest.
 ?? AP / ALBERTO SAIZ ??
AP / ALBERTO SAIZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain