El Periódico - Català

Viva, però de pur miracle

L’alemanya Sophia Flörsch sobreviu després de volar literalmen­t amb el cotxe en una prova a Macau

- EL PERIÓDICO

Bé es podria dir que va sobreviure de pur miracle. La jove pilot alemanya de Fórmula 3 Sophia Flörsch va sobreviure a un greu accident registrat ahir al Gran Premi de Macau, en què unes altres quatre persones van resultar ferides. La pilot, a punt de complir els 18 anys, la mateixa que divendres s’havia queixat de la perillosit­at del circuit, va volar literalmen­t i va acabar impactant el seu cotxe contra un lloc elevat de fotògrafs.

Diversos aficionats van gravar vídeos de l’accident, publicats a les xarxes socials, unes imatges que van començar a circular per tot el món, multiplica­nt-se en aquest misteriós món d’internet. S’hi mostrava com el monoplaça de Flörsch sortia disparat a gran velocitat al remunicat volt del conegut Hotel Lisboa de Macau, superant les proteccion­s i estavellan­t-se contra la referida tribuna elevada de fotògrafs, que només van poder veure com el cotxe s’hi acostava a gran velocitat.

L’accident es va deure a causes que encara ahir estaven per definir. La Federació Internacio­nal d’Automobili­sme (FIA) va publicar un co- a la seva pàgina oficial de Facebook en el qual expliquen que tant Flörsch com la resta de ferits –el pilot japonès Sho Tsuboi, dos fotògrafs i un comissari de pista– van ser traslladat­s a l’hospital «en estat conscient».

Després de l’accident, la pilot va escriure en el seu compte de Twitter: «Només vull que tothom sàpiga que estic bé, però demà al matí (aquest dilluns) em sotmetré a cirurgia». Segons fonts mèdiques, l’alemanya pateix una fractura a una vèrtebra, lesió per la qual serà intervingu­da quirúrgica­ment. El seu pare Alexander l’acompanya a tota hora. L’altre pilot involucrat en l’accident,Tsuboi «només va tenir dolors a la zona lumbar», segons el mateix informe. La carrera es va suspendre uns minuts, però finalment va ser represa i el britànic Dan Ticktum va aconseguir la victòria final.

 ?? MAI SHANGMIN CNS ?? Ensurt Flörsch va sobreviure a un espectacul­ar accident.
MAI SHANGMIN CNS Ensurt Flörsch va sobreviure a un espectacul­ar accident.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain