El Periódico - Català

Tomic i Heurtel es mostren imparables davant l’Estudiante­s

El Barça estén la seva ratxa i trenca la mala sort a la pista madrilenya

- LUIS MENDIOLA

Sense necessitat de completar una actuació pletòrica, però sí oferint una imatge molt sòlida, el Barça va aconseguir assaltar la pista de l’Estudiante­s (84-101) a la Lliga Endesa i va sumar la seva novena victòria en els últims 10 partits.

Aquesta ratxa positiva parla bé del treball que està fent Svetislav Pesic per tornar la credibilit­at al projecte. Amb Tomic (18 punts, 9 de 10 en trets de camp) i Heurtel (17 i 8 de 9 en trets, a més de 9 assistènci­es) a un bon nivell va tenir suficient l’equip barcelonis­ta per liquidar la seva mala ratxa a la pista estudianti­l (hi havia guanyat només en una de les seves sis anteriors visites) i enganxar-se al colideratg­e amb el Madrid.

Els jugadors del Barça arrossegav­en cansament i això es va deixar notar, perquè a penes 48 hores abans l’equip va jugar a Kaunas davant del Zalgiris a l’Eurolliga i l’expedició blaugrana no va arribar fins a les tres de la matinada de dissabte a Madrid.

Els blaugrana també van intentar dosificar-se per al que li ve en els propers dies (Panathinai­kos, dimecres, a Atenes; Armani Milán, divendres, al Palau; Reial Madrid, diumenge a casa) tot i que no els va afectar en excés per fer valer la seva superiorit­at.

En els primers minuts l’equip de Pesic va tardar a assentar-se a la pista madrilenya i es va fer més previsible. Això li va donar cert avantatge a l’Estudiante­s, un equip molt més limitat, que va imposar un ritme molt lent de joc d’inici del qual es van encomanar els barcelonis­tes. Però després el Barça va regular bé els seus esforços. Va estrènyer en defensa, va moure bé la pilota i va generar prou espais per aconseguir trets francs, resolts a més amb molt bons percentatg­es des de la distància (11 de 20 triples, un 55%).

AVANTATGES CÒMODES Els jugadors de Josep Maria Berrocal, segon en l’etapa de Xavi Pascual, només van aguantar el pas en el primer quart. Els punts interiors de Jankovic i el ritme de Gentile, en la seva millor actuació des que va ingressar a les files estudianti­ls, va donar certa solvència (18-15, m. 8) al joc madrileny.

Però el Barça no va tardar a posarse al comandamen­t i obrir bretxa amb avantatges que, en alguns moments, es van situar en una màxima de 25 punts (32-57, m. 22). Va obrir el foc el nord-americà Chris Singleton, que només va necessitar 15 minuts per anotar 13 punts. Però després se li van unir la resta de jugadors. Tomic va ser dominador a la zona, Heurtel va exercir de franctirad­or i jugadors com Hanga (13 punts) i Blazic (11) van posar el nervi que necessitav­a un partit a la carretera.

 ?? EFE / ZIPI ?? Claver, entre Cook i Gentile, ahir en el duel que va disputar el Barça contra l’Estudiante­s a Madrid.
EFE / ZIPI Claver, entre Cook i Gentile, ahir en el duel que va disputar el Barça contra l’Estudiante­s a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain