El Periódico - Català

Zverev es corona com a Mestre

El tennista alemany, de 21 anys, supera a Londres el número u mundial, Novak Djokovic, en dos sets (4-6, 3-6)

- EL PERIÓDICO

Alexander Zverev es va presentar en gran davant del món. Des de la seva primera aparició en l’elit, hi havia la certesa que aquest gegant alemany, de 21 anys i 1,98, assaltaria el cim. Era qüestió de temps. I el moment va arribar en un escenari excepciona­l, l’O2 Arena de Londres i en un torneig de prestigi: les finals de l’ATP, que reuneix cada any les vuit millors raquetes del món.

Després de desfer-se ja dissabte d’una llegenda com Roger Federer, Zverev va donar la gran sorpresa a la final de la Copa de Mestres superant el número u mundial, Novak Djokovic, a qui va derrotar en dos sets (4-6, 3-6) en només 1 hora i 20 minuts de joc, per convertir-se en el primer alemany a aixecar el títol des de Boris Becker el 1995.

El nou campió va tancar el partit a la segona oportunita­t amb un revés paral·lel des del fons que va deixar clavat Djokovic, que aspirava a igualar els sis títols de Federer. Després va caure a terra, mentre el número u mundial saltava la xarxa per felicitar-lo.

«Realment no puc descriure el que sento. És el títol més gran que he guanyat mai», va explicar Zverev, per fer broma amb l’ampolla que l’esperava amb el trofeu. «Gràcies pel xampany. No m’emborratxa­ré encara».

QUART TÍTOL La superba actuació de Zverev, que avui s’acostarà a només 35 punts del número tres en el rànquing mundial, que encara ostenta Federer, no va trobar resposta en un Djokovic que va fer efecte d’estar desfonat, que va entrar a la pista sense l’espurna ni la força que el van acompanyar en la semifinal davant Anderson, a qui va sotmetre en poc més d’una hora.

El triomf suposa un fermall excepciona­l per a Zverev en una temporada que va començar amb molts dubtes i la ruptura amb el seu entrenador, Juan Carlos Ferrero. Ivan Lendl li va prendre el relleu per solucionar els problemes de l’alemany en els Grand Slam, el seu taló d’Aquiles. La Copa dels Mestres és el quart títol de l’any (tres Masters 1000: Munic, Mútua Madrid Open i Washington) per a Zverev, que succeeix el búlgar Dimitrov com a campió.

 ?? AP / TIM IRELAND ?? Alexander Zverev sosté el trofeu de campió de la Copa de Mestres, ahir a Londres.
AP / TIM IRELAND Alexander Zverev sosté el trofeu de campió de la Copa de Mestres, ahir a Londres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain