El Periódico - Català

Posa’t de vermell i ajuda contra la sida

La gala People in Red es veurà en ‘streaming’ a www.peopleinre­d.tv

- LUIS MIGUEL MARCO

No podem fer marxa enrere per evitar totes les morts que ha provocat la sida, però sí que podem aconseguir que no se’n produeixi cap més. Col·labora». És el missatge gravat que llança l’actor Marc Clotet, fill del president de la Fundació de Lluita contra la Sida, el doctor Bonaventur­a Clotet. Forma part de la campanya de microdonat­ius que pretén recaptar fons per a la investigac­ió que espera erradicar la malaltia en un termini inferior a una dècada. Com en altres edicions, ell estarà al costat del seu pare a la gala People in Red que se celebra aquest dilluns al MNAC i que es podrà seguir a partir de les 19.30 hores a www.peopleinre­d.tv

A la campanya s’han afegit molts famosos que, a més dels seus missatges, proposen vestir de vermell per visibilitz­ar la lluita contra l’estigma d’una malaltia que, en el dia d’avui, continua afectant 35 milions de persones a tot el món. S’anima a pujar una imatge al hashtag #Pontederoj­o a les xarxes.

VEUS SOLIDÀRIES «Amb tractament, el VIH és pràcticame­nt indetectab­le. ¿Per què continuem excloent llavors els malalts de sida?», es pregunta Marc Gasol. «El 30 % de la població que podria estar afectada pel virus de la sida no ho sap perquè no es fa l’examen, la prevenció és el primer pas per aturar-lo», explica Boris Izaguirre. «Jugar és cosa de nens. La sida no. Acabem amb ell», diu Chenoa amb una rosa vermella. «¿Com se li diu a un nen que està infectat amb el VIH? Perquè això no passi, col·labora-hi», demana per la seva part el cantant Carlos Baute. L’actriu Anabel Alonso explica un conte: «Hi havia una vegada un virus molt mandrós i molt covard que un es posava a dormir amagat a les cèl·lules. Però un dia, uns científics molt bons van trobar on s’amagava, en quines cèl·lules s’amagava, les van despertar i les van destruir, tant a ell com a les cèl·lules. Ajudem que aquest conte es faci realitat».

«Em sumo a l’equip d’investigac­ió del doctor Bonaventur­a Clotet per donar visibilita­t i consciènci­a sobre la malaltia», afirma Judit Mascó, que va ser presentado­ra de la gala l’any passat. Jorge Javier Vázquez, Ana Rosa Quintana, Carlos Latre, Javier Sardà, els Javis,Itziar Castro, Lolita, Àngel Llàcer i Vanessa Lorenzo, també s’afegeixen a la iniciativa.

El mestre de cerimònies d’aquesta nova gala People in Red, el presentado­r Jesús Vázquez, expressa un desig: «Vull veure el final de la sida, un no s’ha de conformar que en aquesta part del món s’hagi convertit en una malaltia crònica, i per això és tan important que es continuï investigan­t. Així que cal animar la gent a ajudar a través de dues vies: transferèn­cia bancària des del web peopleinre­d.tv o enviant un SMS amb la paraula SIDA al 38033 per a donacions de 3 euros i al 38099 per a donacions de 5 euros.

Els diners que s’aconseguei­xin recaptar aniran destinats a les vacunes preventive­s, a les malalties relaciones amb el VIH i el microbioma i als nous tractament­s i resistènci­es, perquè a alguns països, el 15% de les persones que s’infecten amb el VIH ho fan amb un virus resistent als fàrmacs.

La campanya demana donacions de tres i cinc euros a través de SMS per recolzar la investigac­ió

 ?? SPORT STYLE / CRISTINA GONZÁLEZ ?? El doctor Bonaventur­a Clotet i Judit Mascó, a la Pedrera.
SPORT STYLE / CRISTINA GONZÁLEZ El doctor Bonaventur­a Clotet i Judit Mascó, a la Pedrera.
 ??  ?? Chenoa, amb una rosa vermella.
Chenoa, amb una rosa vermella.
 ??  ?? Boris Izaguirre, amb un dinosaure vermell.
Boris Izaguirre, amb un dinosaure vermell.
 ??  ?? Brays Efe, amb un ventall vermell.
Brays Efe, amb un ventall vermell.
 ??  ?? Anabel Alonso.
Anabel Alonso.
 ??  ?? Jesús Vázquez, presentado­r de la gala.
Jesús Vázquez, presentado­r de la gala.
 ??  ?? Carlos Baute.
Carlos Baute.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain