El Periódico - Català

L’aclamada ‘La amiga estupenda’ arriba a HBO

Plataforma estrena l’adaptació d’una exitosa tetralogia literària

- ELPERIÓDIC­O

Després de la seva aclamada preestrena en la Mostra de Venècia, avui arriba a Espanya, a través de la tele de pagament HBO, la sèrie La amiga estupenda, ambiciosa adaptació de la primera novel·la de la tetralogia napolitana de la misteriosa Elena Ferrante (no se sap del cert la seva veritable indentidad), una saga que és una autèntica bomba: porta venuts més de 30 milions d’exemplars a tot el món.

Dirigida per Saverio Costanzo (La solitud dels nombres primers) i protagonit­zada per Elisa Del Genio i Ludovica Nasti (en el paper de les nenes Elena i Lila), i Margherita Mazzuco i Gaia Girace (que les interpreta­ran en la seva edat adolescent), La amiga estupenda és la història d’una relació de dues dones al llarg de les seves vides. Quan la seva millor amiga acaba de desaparèix­er sense deixar rastre, l’Elena, ara una dona d’edat avançada i retirada en una casa plena de llibres, obre el seu ordinador i comença a escriure la història de la seva amistat. Va conèixer la Lila, el primer any de l’escola primària, el 1950.

Ambientada en el perillós i fascinant Nàpols, la història d’aquesta sèrie, coproduïda per la tele estatal italiana RAI i HBO avarca més de 60 anys de les seves vides mentre l’Elena tracta de revelar el misteri de la Lila, la seva millor amiga, però d’alguna forma també la seva pitjor enemiga.

Composta de vuit episodis, La amiga estupenda és una de la produccion­s italianes més ambicioses dels últims anys. Han treballat més de 150 actors i 5.000 extres en el rodatge a Caserta, on es va construir un set de 215.000 metres quadrats. Per recrear el barri, que és el cor de la història que narra la novel·la, es van construir 14 edificis d’apartament­s, cinc sets d’interior, una església i un túnel. Només en el departamen­t de vestuari es van dissenyar 1.500 vestits, molts d’ells creacions originals.

«Obre la porta a una nova manera d’explicar històries, amb menys acció i més psicologia. És totalment diferent de la que usualment hi ha en televisió, no veiem gent saltant per tot arreu en totes les escenes, sinó que està més centrament en la complexita­t i el punt de vista dels personatge­s femenins», va afirmar Lorenzo Mieli, productor de la sèrie, en la presentaci­ó al mercat de TV de Canes (Mipcom). I aquest nou estil sembla que ha subjugat els profession­als de les television­s de tot el món reunits a Canes, ja que la sèrie es va vendre a 56 països.

L’autora de la tetralogia, Elena Ferrante, la veritable identitat de la qual continua sent un misteri i, per tant, ha sigut objecte de moltes especulaci­ons, ha participat en l’escriptura del guió juntament amb Francesco Piccolo (Habemus papam) i Laura Paolucci (Gomorra).

 ?? HBO ?? Del Genio i Ludovica Nasti encarnen les ‘amigues’, de petites.
HBO Del Genio i Ludovica Nasti encarnen les ‘amigues’, de petites.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain