El Periódico - Català

La victòria d’Anglaterra deixa Espanya fora de la Final Four

Espanya guanya Bòsnia sense brillantor després de confirmar-se la seva absència a la Final Four de la Lliga de les Nacions

- RAÚL PANIAGUA

La selecció espanyola va tancar el 2018 amb un trist triomf davant de Bòsnia a Las Palmas de Gran Canària (1-0). Brais Méndez, un dels debutants al costat de Pau López i el periquito Mario Hermoso, va segellar la victòria d’una selecció trista que ja coneixia la seva desgraciad­a destinació a la Lliga de les Nacions amb la remuntada anglesa a Wembley. La versió B de la Roja tampoc va enamorar. A Luis Enrique li queda molt treball per davant per donar amb la tecla correcta d’una Espanya que camina entre dubtes.

No hi havia res en joc en l’amistós que servia per retre homenatge a David Silva, un dels integrants de la generació d’or que va conduir a la

Roja al millor cicle de la seva història, amb dues Eurocopes i un Mundial en quatre anys gairebé irrepetibl­es. La realitat actual és molt més terrenal. Espanya ja no domina el planeta futbolísti­c. És només una bona selecció que lluita per tornar a estar entre les millors amb una complicada regeneraci­ó. Els que venen són massa lluny dels que se’n van anar. Cal admetre-ho.

GENERACIÓ NOVA / «Luis Enrique té tota la nostra confiança. S’està veient una generació nova que intenta fer-se lloc. Ens hauria encantat estar a la Final Four de la Lliga de les Nacions, però no depeníem de nosaltres. Mirem cap al futur», va reflexiona­r Luis Rubiales, l’home que va confiar en l’asturià com a arquitecte de la nova Espanya. «La selecció té bona pinta. Faig un balanç positiu dels meus sis partits. L’equip està millor del que esperava a hores d’ara», va dir el tècnic, optimista malgrat el desengany a la Lliga de les Nacions.

Quatre hores abans de saltar a la gespa canària la selecció ja coneixia el resultat de Wembley. La Roja necessitav­a un empat al temple anglès i en 63 minuts van existir aquestes taules. Al final, Kane va destrossar l’objectiu d’una selecció que no depenia de si mateixa. Un màgic setembre amb triomf davant d’Anglaterra i golejada a Croàcia semblava aixecar l’ànim coincidint amb l’adeu de figures emblemàtiq­ues com Iniesta, Piqué i Silva, però la realitat va tornar a imposar-se amb dues derrotes davant dels mateixos rivals que van acabar conduint a una altra decepció.

PATXANGA AMB DEBUTANTS / De poc servia la patxanga d’ahir en un estadi semibuit. El qüestionat De Gea es va quedar a la banqueta i va deixar el seu lloc a Kepa, que als 25 segons va fer la seva primera i última parada. Hermoso, el prometedor central de l’Espanyol, es va estrenar com a titular amb bona nota. Brais, l’autor del gol (m. 78), i Pau també van debutar en un combinat gris que només va millorar en el tram final amb bons detalls de Fornals, que va jugar el seu segon partit com a internacio­nal (va debutar amb Del Bosque el 2016). Morata, que porta un any sense marcar amb la selecció, va personalit­zar com a ningú la grisa imatge. El punta del Chelsea va fallar un gol a porta buida abans de ser substituït per Rodrigo.

La competició de veritat retornarà el març amb la fase de classifica­ció per a l’Eurocopa-2020, que se sortejarà el 2 de desembre a Dublín. El torneig, en el qual participar­an 24 seleccions, tindrà lloc a 13 ciutats, entre elles Bilbao. Wembley, l’estadi on ahir es va confirmar la patacada a la Lliga de les Nacions, acollirà les dues semifinals i la final. Repetir els recents títols del 2008 i 2012 serà l’objectiu de la renovada selecció de Luis Enrique. «El dia podria ser més negre. Si ens guanya Bòsnia tindríem un caldo bo. Sempre pot ser pitjor», va concloure el tècnic.

Luis Enrique

SELECCIONA­DOR D’ESPANYA

«La selecció té bona pinta. El meu balanç és positiu. Estem millor del que esperava a hores d’ara»

Luis Rubiales

PRESIDENT DE LA RFEF

«S’està veient una generació nova amb ganes de fer-se lloc. Luis Enrique té tota la nostra confiança»

 ??  ?? Prosinecki, selecciona­dor de Bòsnia, saluda Luis Enrique, ahir.
Prosinecki, selecciona­dor de Bòsnia, saluda Luis Enrique, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain