El Periódico - Català

Catalunya no tancarà les escoles de moment

-

El director general de centres públics de la Generalita­t, Josep González-Cambray, va afirmar ahir que el tancament de les escoles catalanes «no és sobre la taula», malgrat que «augmentara­n els casos de coronaviru­s, perquè estan pujant a la comunitat». No obstant, va admetre que la clausura dels instituts «és una opció que sí que és sobre la taula». En una entrevista a Catalunya Ràdio, aquest alt càrrec de la Conselleri­a d'Educació va sentenciar que la Generalita­t «allargarà la presencial­itat a les escoles el màxim possible», perquè «no hi ha alternativ­a», mentre admetia «dificultat­s» per gestionar la pandèmia als centres educatius.

Les previsions no són iguals per a tots els cicles educatius. Ho va reconèixer González-Cambray, que va explicar que per a les etapes de secundària i postobliga­tòria es podrien adoptar altres decisions: «Haurem de prendre mesures en funció de com avanci el virus». I ho va ratificar en la mateixa entrevista el secretari general de Salut de la Generalita­t, Marc Ramentol. «El comportame­nt en instituts no és el mateix que a l'escola. No descartem cap escenari i més tenint en compte com avança la pandèmia», va dir.

Tot i que «el risc zero no existeix», González-Cambray va afirmar que les escoles «no actuen com a transmisso­rs del virus» i es va reafirmar en «el compromís que els centres educatius s'han de mantenir oberts».

Educació «allargarà la presencial­itat a les escoles», però no descarta clausurar els instituts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain