El Periódico - Català

La vacuna d'Oxford `triomfa' en majors de 55

- BEGOÑA ARCE

La vacuna del coronaviru­s de la Universita­t d'Oxford genera una gran resposta immunològi­ca en les persones de més de 55 anys, semblant a la d'adults més joves, segons va avançar ahir el rotatiu britànic Financial Times. En aquests grups d'edat, l'antídot desencaden­a anticossos i les anomenades cèl·lules T, la missió de les quals és eliminar patògens invasors o cèl·lules infectades. A aquest prometedor resultat se suma el fet que les reaccions adverses siguin molt limitades entre la gent de més edat, segons va indicar la farmacèuti­ca AstraZenec­a que col·labora en la fabricació de la vacuna. «És encoratjad­or veure respostes immunitàri­es semblants entre les persones grans i

els adults joves», va assenyalar un portaveu. «Els resultats sustenten les proves sobre seguretat i la resposta immunitàri­a de la vacuna».

La d'Oxford podria ser una de les primeres vacunes a ser aprovada pels organismes reguladors, en una carrera internacio­nal que segons el ministre de Sanitat del Regne Unit, Matt Hancock, va per bon camí. «La meva expectativ­a principal és que el gruix del desplegame­nt serà en la primera meitat de l'any que ve».

Les dades sobre la resposta immunitàri­a conegudes ara provenen dels assajos en la fase 2 i seran detallades en una publicació científica en data pròxima. La vacuna es troba actualment en fase 3, l'última etapa abans que les autoritats li donin llum verda.

En grups de més

edat, l'antídot desencaden­a anticossos protectors i cèl·lules T

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain