El Periódico - Català

Castanyada amb límits i sense festa de Halloween

-

Tot i que a Catalunya és tradició celebrar la castanyada elaborant i menjant panellets, castanyes i moniatos rostits, en els últims temps la comercial festa de Ha-lloween, d'origen anglosaxó, s'ha fet un lloc, especialme­nt entre la canalla –amb el joc infantil del broma o regal– i entre els joves, amb les festes de disfresses o les atraccions de terror.

Però aquest any l'horror és més real que mai i, per mirar d'evitar que s'expandeixi la Covid-19, la Generalita­t ha prohibit totes les macrofeste­s, les revetlles amb ball i els botellons al carrer. De fet, Protecció Civil només permet passar aquestes festes en família, amb grups d'un màxim de sis persones, amb les quals es

tingui contacte habitual i en espais ben ventilats. També es prohibeix que els nens vagin de porta en porta fent el broma o regal o els passatges del terror. Així mateix, Protecció Civil recorda que la màscara d'una disfressa no substituei­x la mascareta de protecció contra el virus.

Producte de qualitat

Contràriam­ent al que podria semblar, la prohibició de les festes pot beneficiar les pastisseri­es. «A l'ajuntar-se en petit comitè, el client prefereix gastar el mateix que abans pagava per la pastisseri­a industrial, però ara en producte de qualitat», expliquen des del Gremi de Pastisseri­a de Barcelona, que confia a augmentar les vendes de panellets un 2,5%.

El Gremi de

Pastisseri­a de Barcelona confia a incrementa­r les vendes de panellets un 2,5%

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain