El Periódico - Català

El blindatge s’estén

NOVES RESTRICCIO­NS Aragó, Euskadi i Astúries s'uneixen a la Rioja i a Navarra en el tancament de les fronteres territoria­ls

- EL PERIÓDICO

Després de l'anunci del nou estat d'alarma aprovat pel Consell de Ministres extraordin­ari. Aragó, Euskadi i Astúries es van afegir ahir al confinamen­t perimetral ja vigent a Navarra i la Rioja.

ARAGÓ

El president d'Aragó, Javier Lambán, va anunciar el confinamen­t perimetral de la comunitat autònoma. A l'ampliar a tota la regió el confinamen­t que fins ara estava vigent a les tres grans ciutats de la comunitat.

Lambán ha anunciat que aquest tancament s'amplia al conjunt de la regió de manera que els habitants de la resta de municipis poden transitar lliurement dins d'Aragó. L'horari de toc de queda es mantindrà de les 23.00 i a les 6.00 hores i va rebutjar la possibilit­at d'aplicar confinamen­ts de cap de setmana.

ASTÚRIES

El president del Principat, Adrián Barbón, va fer públic ahir la necessitat de tancar perimetral­ment Astúries, limitant les entrades i sortides de la regió tret de per a aquelles causes justificad­es.

Barbón es va mostrar favorable a la declaració de l'estat d'alarma i la implantaci­ó d'un toc de queda. La comissió interadmin­istrativa de seguiment de la pandèmia va posposar el començamen­t del toc de queda decretat pel Govern central a la mitjanit.

NAVARRA

El Govern de Navarra manté el confinamen­t perimetral i el toc de queda de les 23.00 a les 6.00 hores. A més, el Govern navarrès ha restringit les reunions en els espais privats a les persones que hi conviuen habitualme­nt. La limitació de les reunions privades comptarà amb excepcions per a persones que visquin soles i dependents, menors, i parelles en domicilis diferents.

LA RIOJA

La Rioja restringei­x l'entrada i sortida de la comunitat i els desplaçame­nts durant 15 dies des de divendres passat, segons va anunciar la presidenta de l'Executiu de la Rioja, Concha Andreu.

A la mesura es va sumar diumenge un toc de queda de les 23.00 a les 6.00 hores. Andreu va anunciar el tancament dels establimen­ts a les 21.00 hores, tret de farmàcies, activitats de teatre i cine, i de primera necessitat.

EUSKADI

El Govern basc limitarà, amb excepcions per motius sanitaris, laborals o de força major, l'entrada i sortida de persones de la comunitat, així com els accessos i sortides dels municipis en els quals els ciutadans tinguin fixada la seva residència.

A més de la restricció de mobilitat en horari nocturn (de 23.00 a 6.00 hores), la permanènci­a de grups en espais públics i privats quedarà condiciona­da a un màxim de sis persones.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain