El Periódico - Català

El PP votarà sí al Pacte de Toledo

-

El Partit Popular votarà avui a favor de les noves recomanaci­ons acordades en la Comissió del Pacte de Toledo per a la reforma de les pensions, abans que la proposta sigui sotmesa, després, a la considerac­ió del ple del Congrés. Així ho va anunciar ahir el president del PP, Pablo Casado, en el 23è Congrés Nacional de l'Empresa Familiar.

Fins al moment, han confirmat la seva posició favorable el PSOE, el PP, Unides Podem, Cs i el PNB. Des d'ERC s'apunta la possibilit­at d'una abstenció. També és possible l'abstenció d'EH Bildu, mentre que Vox no ha avançat la seva intenció de vot.

Les recomanaci­ons que resultin ratificade­s pel Congrés han d'orientar la pròxima reforma del sistema de pensions per garantir la sostenibil­itat i suficiènci­a del sistema de la Seguretat Social. El document insta a sanejar els comptes de la Seguretat Social en un termini màxim de tres anys, no més enllà del 2023.

El text aposta per garantir el poder adquisitiu de les pensions amb l'IPC real com a referència. Recull el propòsit d'allargar l'edat efectiva de jubilació. Incorpora l'objectiu d'aproximar la cotització als ingressos reals en el règim d'autònoms i adopta mesures de recolzamen­t a empleades de la llar, dones, joves, discapacit­ats i immigrants. També acull un model de previsió complement­ària a través de plans d'ocupació pactats en la negociació col·lectiva, amb més incentius fiscals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain