El Periódico - Català

Quinze casos de Covid a la Urbana de Badalona

Malestar policial b amb García Albiol davant un brot sobre el qual havien avisat

- GUILLEM SÀNCHEZ

La plantilla de la Guàrdia Urbana de Badalona ja acumula 15 positius de Covid-19, una desena d'agents confinats a l'espera de les PCR –alguns dels quals presenten símptomes compatible­s amb la malaltia– i una vintena pendents de rebre cita al CAP per practicar-se la prova de detecció. Un balanç que compromet el servei ordinari d'un cos municipal molt molest amb la falta de respostes del consistori davant un brot del qual van avisar al setembre.

A mitjans d'aquell mes, segons fonts policials, la Urbana va avisar l'ajuntament que necessitav­en un nou protocol específic davant l'«intolerabl­e» risc de contagi que estaven assumint els agents. El brot finalment s'ha produït sense que el consistori de Xavier García Albiol hagi respost a la petició. El focus ha sigut a la sala de telecomuni­cacions, un espai mal ventilat on treballen de quatre a cinc policies i pel qual deambulen els responsabl­es del torn i diversos agents de guàrdia durant la jornada.

El sindicat Fepol (Federació de Profession­als de la Seguretat Pública) ha emès un comunicat en el qual lamenta la gestió «nefasta» per part de l'ajuntament d'un cos que suposa un servei «essencial» i al qual tampoc dota del material necessari –mascaretes– ni protegeix amb les mesures adequades – desinfecci­ó d'espais comuns i cotxes patrulla–. «Hi ha un gran malestar per part dels agents i dels comandamen­ts policials», resumeix Raúl Pé

SANT GERVASI

Monforte Díaz,

López de Sagredo Monegal, rez, un dels portaveus del sindicat. «Exigim als actuals responsabl­es polítics que abandonin la instrument­alització constant del cos per interessos partidiste­s i n'assumeixin la gestió per dotar-lo de mitjans materials per garantir el seu dret a preservar la salut».

El sindicat exigeix que ara s'efectuïn proves PCR a tota la plantilla, més de 200 policies. L'Ajuntament de Badalona ja ha contactat amb una vintena d'ells per començar el cribratge. Fonts policials remarquen que aquestes proves podrien acabar arribant massa tard, quan hi hagi un percentatg­e de positius que impedeixi el funcioname­nt del cos.

/

PROTOCOL ANTIQUAT Malgrat que el nou protocol per prevenir contagis en el cos es va demanar formalment el 17 de setembre, actualment els agents es continuen regint pel que es va redactar abans de la pandèmia, al febrer, quan la informació sobre la via de contagi prioritzav­a l'ús de guants o mascareta i minimitzav­a el risc que comporta la cohabitaci­ó en espais tancats i mal ventilats, el que més preocupa actualment.

NECROLÒGIQ­UES

Deu agents municipals més

H

 ?? Dos agents de la Urbana de Badalona, al barri de la Salut. ?? 33
FERRAN NADEU
Dos agents de la Urbana de Badalona, al barri de la Salut. 33 FERRAN NADEU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain