El Periódico - Català

«No hi ha motius per dimitir»

La junta del Barça manté el pols amb la Generalita­t i no convoca el vot de censura fins que es pronunciï el Procicat

- ROGER PASCUAL

Josep Maria Bartomeu es resisteix a dimitir i convocar el vot de censura, malgrat que el termini expira avui. El Barça ha esgotat fins al final, aferrant-se a la carta de la pandèmia per intentar ajornar-lo, però al veure que el Govern es mantenia ferm en la seva negativa ha decidit seguir amb el pols. Ajorna la decisió fins a tenir la resposta del Procicat al seu protocol de votació.

Aquesta és la conclusió a la qual la junta directiva va arribar després d'una de les reunions que més expectació ha despertat en els últims anys. Bartomeu, que no parlava des del Gamper, va trencar un silenci de cinc setmanes per sentenciar que «no hi ha motius per dimitir» i va carregar contra la Generalita­t, denunciant que la gestió de la pandèmia és «incompatib­le amb estratègie­s partidiste­s».

«Nosaltres sempre hem volgut un vot descentral­itzat, per això sempre hem demanat 15 dies per a la logística complexa (posar-nos d'acord amb la federació catalana i l'espanyola per tenir seus preparades i informar els socis). La sorpresa és quan dijous ens confirmen que s'ha de fer l'1 i 2 de novembre, per això llavors en proposem un de centralitz­at», va explicar Bartomeu.

/

21 PUNTS El seu últim intent per salvar el cap havia sigut enviar una carta a Pere Aragonès plantejant que, si no els donaven dues setmanes més per preparar la logística, concentrar­ien la votació al Camp Nou, en lloc dels 21 punts dins i fora de Catalunya que s'havien previst en el protocol inicial. Un remake més del chicken game de Rebel sense causa, en què dos pilots condueixen a tota pastilla cap a un penya-segat i perd el que salta abans del cotxe. En plena pandèmia, amb toc de queda i amenaça de confinamen­t de cap de setmana, el Govern i el Barça saben que seria difícil d'entendre imatges d'aglomeraci­ons de 110.000 socis al Camp Nou.

/

MÀXIMES GARANTIES Acostumats com estan ERC i JxCat a jugar entre ells al joc de la gallina, no es van moure gens ni mica de la seva determinac­ió d'autoritzar el referèndum. «He rebut aquesta carta i en aquest sentit em remeto al que ja han comunicat el Procicat i la Secretaria General de l'Esport, que el vot de censura del Barça es podia celebrar prenent mesures amb més espais i més temps. És decisió d'una entitat privada i ens limitem a donar la nostra opinió», li va respondre ahir el vicepresid­ent en funcions de president de la Generalita­t. Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, que ha repetit durant tot aquest procés el mantra que no hi havia «impediment­s legals ni sanitaris» per ajornar la cita amb les urnes, va reclamar al club que no posi en risc els socis reduint els punts de votació.

Bartomeu, en la seva compareixe­nça, va enumerar l'estat d'alarma, el toc de queda i la limitació de les reunions socials per assenyalar la seva «perplexita­t» davant decisions polítiques que li semblen «tan contradict­òries» amb la voluntat de la Generalita­t de mantenir el vot per a l'1 i el 2 de novembre; arribant fins i tot a assenyalar que la gestió de la pandèmia és «incompatib­le amb estratègie­s partidiste­s» per alimentar d'aquesta forma la idea niada al club que hi ha interessos governamen­tals perquè caigui.

«Esperem la resposta formal del Procicat de si es continuen donant les circumstàn­cies legals i sanitàries. Una vegada rebuda, ens tornarem a reunir», va comentar el president, que va negar que es plantegi la dimissió ni que hi hagi veus discordant­s dins la directiva. «Malgrat tot hi ha unanimitat, tots pensem igual, que el primer és el Barça (...) No hi ha motius per dimitir. Seria un mal moment deixar el Barça amb una gestora, que no podria prendre decisions que prenem nosaltres dia

«Seria un mal moment per deixar el Barça en mans d'una gestora. Són moments molt complexos»

«Treballar per l'interès general i la protecció de la salut és incompatib­le amb estratègie­s partidiste­s»

a dia. Són moments complexos, extraordin­aris. Després d'una guerra, és el moment més difícil que viu el club». Malgrat haver plantejat un partit travat, allargant al màxim els terminis previstos per a la censura i recorrent fins i tot a la Guàrdia Civil, Bartomeu va negar que «en cap moment ningú hagi volgut paralitzar res».

/

AMENAÇA DELS CRÍTICS Els impulsors de la moció havien avisat que prendrien mesures si el plebiscit no estava oficialmen­t fixat aquest dimarts a les nou del matí. «Si no compleixen, tenim previstes accions que ara no és moment d'explicar. La convocatòr­ia s'hauria de fer com a molt tard dimarts. Si no, entendrem que la junta no l'ha convocat dins els límits legals i és una violació flagrant dels estatuts», havia advertit Marc Duch, portaveu de Més que una Moció.

Però Bartomeu, que encara que no hagi escrit un Manual de resistènci­a com Pedro Sánchez ha fet d'aquesta la seva principal divisa, va voler allargar el partit una mica més, portant-lo fins a la pròrroga. I veient la manera amb què va defensar la seva gestió, enaltint els títols aconseguit­s en l'última dècada, fa l'efecte que està preparat per fer campanya per evitar convertirs­e en el primer president que ha d'abandonar el càrrec per un vot de censura.

 ??  ?? Josep Maria Bartomeu, camí de les oficines del club.
Josep Maria Bartomeu, camí de les oficines del club.
 ??  ?? EFE / ALEJANDRO GARCÍA
EFE / ALEJANDRO GARCÍA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain