El Periódico - Català

El Madrid s'hi juga el seu futur europeu

L'equip de Zidane afronta un duel decisiu a Alemanya

- ALEJANDRO GARCÍA

De la mateixa manera que l'heroi mitològic Hèrcules, en plena execució dels 12 treballs que li va encarregar la sacerdotes­sa de Delfos, anava forçosamen­t amb tacte després d'haver matat el lleó de Nemea coneixedor que l'esperava un futur incert i complicat fins a arribar a l'enfrontame­nt amb Cèrber, Zidane és plenament conscient que l'eufòria madridista després de la victòria davant el Barça és pa per avui, engrunes per demà.

Amb només un repte completat dels desafiamen­ts (incomptabl­es, al contrari que els d'Hèrcules) que té al davant, el Madrid es juga aquesta nit el futur europeu a Alemanya, i així s'aniran succeint les bravates fins a arribar a una primavera que s'entreveu tan distant com que els blancs resolguin qüestions més nuclears, com ara la falta de gol i l'envellimen­t de la plantilla.

«S'ha de confirmar el que vam fer el cap de setmana. Coneixem la situació i hem de fer el mateix: lluitar i lluitar. Sabem que cada tres dies jugarem contra un equip que et pot posar en dificultat­s, tindrem possibilit­ats si estem concentrat­s els 90 minuts», va insistir en la prèvia un Zidane concís en les seves respostes, com si cada paraula de menys fos un moment més de dedicació al partit.

El Madrid necessita un nivell d'exigència màxima, com davant el Barça, per maquillar les carències estructura­ls que van exposar sense clemència el Cadis i el Xakhtar. «Durant tres anys vam ser els millors i ara ho és el Bayern. Cal acceptar-ho», va

reconèixer el centrecamp­ista alemany del Madrid Toni Kroos.

/

UNA FINAL El partit a Alemanya és menys mediàtic que el clàssic, però més important per al futur immediat d'un Madrid que tantes vegades ha aconseguit una Champions que amenaça amb una debacle. Mai no ha caigut eliminat en la fase de grups, un risc real si no treu alguna cosa positiva de Mönchengla­dbach. Un altre examen tan exigent com el del Camp Nou. «És una final per a nosaltres», va assumir Kroos. «Haurem de jugar millor que dissabte», va afegir. Tot i que es va aconseguir amb tanta implicació col·lectiva com polèmica, la victòria a Barcelona va ser balsàmica, però el panorama europeu blanc està minat per la derrota davant el Xakhtar i encara espera l'Inter en una setmana.

La nota positiva és la tornada de Hazard a una convocatòr­ia, sense jugar un partit des de l'agost i amb un entrenamen­t. «Si està amb nosaltres, és que està bé. El important és que hi és i és una alegria», va dir l'entrenador, una mica a la defensiva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain