El Periódico - Català

Mas ja mira a l’Angliru

LA JORNADA DE DESCANS DE LA VUELTA El ciclista mallorquí espera arribar al mateix nivell amb què va acabar el Tour a partir d'aquest cap de setmana amb el festival de cims asturians

- SERGI LÓPEZ-EGEA

El 2017 va ser la setena i última vegada que la Vuelta va ascendir per l'Angliru, el seu principal temple d'inspiració ciclista, i juntament amb el Mortirolo italià, les dues principals muntanyes a què es pot enfrontar un ciclista profession­al.

Una imatge va deixar l'última pujada a aquest colós asturià. Va ser la segona vegada que Alberto Contador va aconseguir la victòria en la cimera, l'únic que ho ha fet dues vegades, que va estrenar per a aquest esport el Chava Jiménez el 1999. Hi va haver un moment en què Contador, camí de la victòria, va assolir dos ciclistes en fuga. Eren Enric Mas i Marc Soler, en una seqüència que testimonia­va el canvi generacion­al en el ciclisme espanyol, com si Contador passés el testimoni tant al mallorquí com al català, ara junts en el Movistar, aconsellat­s i ajudats per l'experiènci­a d'Alejandro Valverde, tots tres al costat de David de la Cruz (Emirats), en el top ten de la Vuelta, que ahir va descansar després del fred i la pluja que va castigar a tothom, diumenge, camí de la cimera de Formigal.

«Espero que aquesta segona setmana, i sobretot la tercera, arribi al nivell que vaig aconseguir els últims dies del Tour. També desitjo que la ronda francesa no em passi factura. Però estic motivat», va afirmar ahir Mas, cinquè de la general i a poc més d'un minut de Richard Carapaz, el ciclista equatorià que diumenge va desplaçar Primoz Roglic de la primera plaça de la Vuelta.

A Mas, com a Soler, a Valverde i a tot el pilot de la Vuelta els esperen aquesta setmana tres cites importants de muntanya: demà li arriba el torn a la inèdita ascensió de la Rioja al cim de Moncalvill­o i el cap de setmana un doble menú de cimeres asturianes, primer, dissabte, a La Farrapona,

però sobretot, diumenge, amb la pujada a l'Angliru, en una etapa curta de tot just 109 quilòmetre­s i amb previsió de bon temps, cosa que sempre és un gaudi tant per a ciclistes com per a espectador­s.

«Tot i que la general pot donar moltes voltes, aquí, a diferència del Giro, on per una raó o una altra van fallar tots els favorits, ja hi ha 10 corredors perfectame­nt situats en la classifica­ció. Algun perdrà una mica de temps. Però entre aquests 10 hi ha la victòria», diu Mas en una jornada de descans en què es van fer proves anti-Covid. Avui se'n sabran els resultats.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain