El Periódico - Català

Rapers amb el president

SUPORTS CONTRADICT­ORIS La comunitat afroameric­ana es decanta per Biden En el hip-hop no hi falta H qui elogia la política d'impostos baixos de Trump i la seva «energia masculina»

- J. B.

Si hi ha una parcel·la de l'escena musical nord-americana on es podria pensar que parlar de Donald Trump és esmentar la bèstia, és la dels afroameric­ans, amb el hip-hop en primer pla. Però tot i que no podem parlar d'un recolzamen­t genèric sí que han sorgit cridaneres mostres de suport dels que potser estiguin d'acord amb la seva afirmació que ell és «el millor president per als negres des d'Abraham Lincoln».

Aquesta és una matèria candent en aquest punt de la carrera electoral, i els pro-Trump tendeixen a inflar el recolzamen­t dels rapers deixant anar alguns noms amb ganxo. Però hi ha part de veritat. Un és 50 Cent, que si bé es va mantenir allunyat el 2016 (tot i que el llavors candidat republicà va arribar a oferir-li mig milió de dòlars), recentment es va mullar a favor seu, mogut per la política d'impostos atribuïda a Biden, incloent la taxa del 62% si s'ingressen més de 400.000 dòlars a l'any. «No m'importa que no li agradin els negres. El 62% ¿Estàs boig? ¡Vota Trump!», va escriure a Instagram. Diumenge passat va publicar un tuit desconcert­ant (¿troleig?) en què es podia llegir «que es foti Trump, mai m'ha agradat», així que resulta arriscat col·locar-lo ara mateix en un bàndol o l'altre.

Si efectivame­nt li ha girat l'esquena, s'uneix al club de

Kanye West, un altre exemple d'afroameric­à d'alt standing que s'ha alineat sempre amb Trump, just fins que, el mes de juliol passat, va decidir encapçalar ell mateix la seva pròpia candidatur­a.

Simpaties fora del guió

Moviment més propagandí­stic que efectiu, ja que West es va presentar tard i el seu nom apareix a les paperetes de només una dotzena d'estats. Però, fins aleshores, West no va escatimar les floretes: «Trump és un heroi», va dir del mandatari republicà, de qui va lloar la seva «energia masculina». En una entrevista amb The Wall Street Journal, va afirmar que la gorra de Trump

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain