El Periódico - Català

El consistori ha instal·lat 620 nius per a ocells

-

Marga Parés, cap del Programa de Biodiversi­tat de la Direcció d'Espais Verds i Biodiversi­tat del consistori, va destacar una tasca «rellevant», la instal·lació d'estructure­s de fauna que s'han fet a la ciutat. «Aquest matí [per ahir] s'han instal·lat quatre nius de cornella. ¿Per què s'instal·la tot això? Perquè funciona», va afirmar. Parés també va explicar que, quan s'instal·len nius per a ratpenats, el 40% s'omple en un o dos anys. Amb els anys, gairebé tots s'omplen. «És una estructura barata i eficient, que protegeix els ocells», va dir sobre els nius.

A Barcelona se n'han instal·lat un total de 620. El catàleg d'aquestes estructure­s a la ciutat és variat: entre el 2016 i el 2020 se'n van col·locar 387, entre els quals hi ha hotels d'insectes, caixes niu per a ratpenats, nius per a eriçons i rampes per a amfibis.

MUSARANYA COMUNA CROCIDURA RUSSULA

Aquest mamífer insectívor, de reduïdes dimensions i un pes d'entre 7 i 14 grams, habita en espais oberts amb bona cobertura vegetal.

FERRER CAMA-ROIG CERIAGRION TENELLUM

Espècie petita que vola de l'abril a l'octubre. Destaca pel vermell intens. Les femelles poden ser de color marró. Als jardins de mossèn Cinto Verdaguer (Montjuïc).

LOTUS DE L'ÍNDIA NELUMBO NUCIFERA

Planta aquàtica d'arrels submergide­s. Floreix del juny a l'agost i les seves flors són rosades i arriben a elevar-se un metre sobre l'aigua. Es poden veure a Montjuïc.

PUPUT COMUNA UPUPA EPOPS

Ocell d'espais oberts, secs i càlids. Tolera la presència humana i arriba fins i tot a fer niu en jardins privats. Es pot veure a moltes zones de la ciutat.

PIPISTREL·LA PIPISTRELL­US PIPISTRELL­US

D'entre 18 i 24 centímetre­s d'envergadur­a, té un gran paper en el control de plagues de mosquits. Es mou per barris pròxims a Collserola, Vallvidrer­a i Montjuïc.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain