El Periódico - Català

El PP: «Podria ser inconstitu­cional»

-

El vicesecret­ari general de Política Territoria­l del PP, Antonio González Terol, va dir ahir que la pròrroga de sis mesos de l'estat d'alarma proposada per Govern «podria ser inconstitu­cional» al «pretendre limitar el control parlamenta­ri i el jurisdicci­onal», perquè, a diferència de la primera aplicació al març, no es preveu una votació cada 15 dies per prorrogar-lo.

En una entrevista a RNE, Terol va advocar per escurçar el termini per «salvar» la campanya de Nadal», allargant l'estat d'alarma vuit setmanes i no 24 com pretén el president de l'Executiu, Pedro Sánchez.

«Continuem amb la mà estesa», va assegurar, de tota manera, el vicesecret­ari popular, per després instar Sánchez que es posi en contacte amb Casado «durant els pròxims dies o les pròximes hores». «Entenem que sis mesos és excessiu. Que faci efectiu el tarannà del qual presumeix», va afegir.

En aquesta línia, va insistir en la necessitat que el Govern tiri endavant un «pla B jurídic» per no haver de recórrer contínuame­nt a l'estat d'alarma, una «excepció constituci­onal» que, amb tot, és «necessària atesa la corba de contagis» a Espanya.

Els populars reneguen d'una alarma de sis mesos perquè es «limita» el control parlamenta­ri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain