El Periódico - Català

Apartat un fiscal que investigav­a Villarejo

- ÁNGELES VÁZQUEZ MADRID

Un dels dos fiscals que investiga des del 2017 l'excomissar­i José Manuel Villarejo, Ignacio Stampa, quedarà fora de la Fiscalia Anticorrup­ció, al no haver sigut proposat per a una de les nou places vacants en l'òrgan per la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, després que no rebés cap recolzamen­t del Consell Fiscal, informen fonts fiscals.

Stampa treballava en la fiscalia especial en situació de comissió de serveis, igual com Miguel Serrano, l'altre fiscal també adscrit al cas Tàndem, en què s'investigue­n les claveguere­s policials i el principal imputat del qual és Villarejo. La diferència és que Serrano sí que ha obtingut el recolzamen­t d'alguns membres del Consell Fiscal, en concret, els nomenats per la Unió Progressis­ta de Fiscals i del fiscal cap d'Inspecció, Fausto Cartagena, de manera que Delgado li ha adjudicat una de les places en disputa. El cas de Stampa és diferent al no haver aconseguit ni el recolzamen­t dels vocals de l'Associació de Fiscals, a la qual pertany, i per això, quan conclogui la comissió de serveis en la qual es troba, haurà d'abandonar Anticorrup­ció i, per tant, la investigac­ió sobre l'excomissar­i, per incorporar-se a la Fiscalia de Madrid.

Les fonts consultade­s assenyalen que alguns vocals han esgrimit raons de rigor i prudència per no repetir el seu recolzamen­t a Stampa, que es va veure embolicat en una polèmica al publicar-se un xat d'advocats de Podem en el qual s'esmentava una suposada relació amb la lletrada Marta Flor, que representa Dina Bousselham, en la peça a la qual aquesta dona nom.

DISCULPES DE NAVAJAS Malgrat que va ser negada per tots dos, el tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas, va arribar a defensar que havia de ser apartat del servei, en contra del criteri d'Inspecció i del cap d'Anticorrup­ció, Alejandro Luzón. El número dos de la fiscalia es va disculpar després, a l'admetre que desconeixi­a el cas i que s'havia guiat per informacio­ns periodísti­ques.

Stampa no obté suports i no aconseguei­x plaça a la fiscalia especial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain