El Periódico - Català

«Al fer-te un contracte diuen que no hi ha diners»

-

Sobre el paper, les empreses tenen molt restringid­es les possibilit­ats d'acomiadar un treballado­r durant els sis mesos posteriors a la seva reincorpor­ació després d'un erto. A la pràctica, no totes compleixen. Salvador Pizzardo, un jove cuiner peruà, denuncia que el restaurant per al qual treballava va prescindir dels seus serveis de manera fraudulent­a.

«Tenia un contracte indefinit i, per justificar l'acomiadame­nt, em van ensenyar un document que assegurava que el negoci estava en fallida. No obstant, el negoci ha seguit obert al públic, amb altres treballado­rs i facturant», manté Pizzardo. Empresa i extreballa­dor tenen obert un acte de conciliaci­ó laboral.

Especialit­zat en cuina nikkei, va aterrar a la capital catalana després d'haver estudiat per a xef tres anys a Lima. Després de treballar en diversos establimen­ts, des de l'agost està a l'atur. El cuiner lamenta la degradació de les condicions laborals en el seu sector: «Quan toca fer un contracte laboral, diuen que no hi ha diners».

 ?? Salvador Pizzardo. ?? 33
Salvador Pizzardo. 33

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain