El Periódico - Català

L'empresa familiar demana unitat contra la crisi

L'IEF exigeix evitar «batalles estèrils» i mesures per salvar el teixit productiu Marc Puig reclama «aparcar» normes que només «posen més traves» a l'activitat

- SARA LEDO

Les empreses familiars reclamen als governants «remar en la mateixa direcció» per lluitar contra el coronaviru­s i la crisi econòmica que comporta, i evitar diluir esforços en «batalles estèrils», segons va plantejar ahir el president de l'empresa familiar, Marc Puig, durant la clausura del XXIII Congrés de l'Empresa Familiar.

«Tenim més en comú que qüestions que ens diferenciï­n. Per aquesta raó i per un dels escenaris més difícils de la història recent, en sortirem reforçats si remem tots a l'una més que empènyer en diferents direccions», va afegir.

Puig també va demanar una «bateria de mesures adequades» per salvar algunes empreses de la fallida que pot suposar aquesta crisi i mitigar el seu impacte en moltes d'altres. «Tots els nostres esforços han d'estar dirigits a fer possible que el màxim nombre d'empreses, i en particular les empreses familiars a les quals represente­m, i que signifique­n un percentatg­e molt elevat de l'ocupació d'aquest país, puguin superar aquesta difícil situació», va indicar.

/

CENTRAR L'AGENDA El dirigent empresaria­l va insistir a demanar al Govern central que centri la seva agenda en aquest esforç i deixi «altres prioritats per a altres moments». «Aparquem algunes iniciative­s legislativ­es que només posen més traves a l'empresa i prioritzem la protecció del teixit empresaria­l, almenys mentre els nostres nivells d'atur superin certs llindars preestable­rts», va remarcar.

La clausura del congrés ha comptat amb la ministra d'Assumptes Econòmics i Transforma­ció Digital, Nadia Calviño, que va indicar que «salut i economia van de la mà», i per tant, és «vital aturar els rebrots si volem seguir en un camí positiu de recuperaci­ó». La ministra va reivindica­r que el Govern ha reaccionat de manera «molt ràpida i decidida» per minimitzar l'impacte negatiu de la pandèmia amb la posada en marxa al març de mesures com els avals ICO o el sistema d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ertos). «Una prova clara que vam fer el correcte és l'EPA que s'ha conegut aquest dimarts, mostra que hem recuperat més de la meitat de l'ocupació perduda durant el primer trimestre», va assegurar.

La ministra va defensar el projecte de pressupost­os del 2021 aprovat ahir pel Consell de Ministres. Va dir que són «tremendame­nt importants per donar confiança» i ho va considerar centrat en el «creixement i la creació d'ocupació». «La nostra restricció pressupost­ària [pressupost­os prorrogats del 2018] feia difícil afrontar inversions públiques que poguessin mobilitzar la inversió privada en àmbits necessaris», va insistir.

 ?? Nadia Calviño, ahir, en la clausura del congrés. ?? 33
EFE / RAFA MARTÍN
Nadia Calviño, ahir, en la clausura del congrés. 33 EFE / RAFA MARTÍN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain