El Periódico - Català

El Santander registra pèrdues de 9.048 milions

El banc prepara b un ajust del nombre d'oficines i de plantilla a Europa Botín defensa b la fortalesa de l'entitat per pagar dividends

- MAX JIMÉNEZ BOTÍAS

El Banco Santander va registrar pèrdues de 9.048 milions d'euros en el tercer trimestre de l'any, davant un benefici de 3.732 milions d'euros aconseguit un any abans, a causa que en el trimestre passat va comptabili­tzar una actualitza­ció del fons de comerç de les seves inversions històrique­s i dels actius fiscals diferits (DTA), així com dotacions per deterioram­ents, cosa que va generar un càrrec extraordin­ari sense efecte en caixa de 12.600 milions d'euros. Com ja va comunicar en el segon trimestre, aquest ajust no afecta la posició de liquiditat ni de solvència, però generarà pèrdues per al conjunt de l'any.

Malgrat això, l'activitat bancària va millorar i va registrar un benefici ordinari de 3.658 milions d'euros en els primers nou mesos, un 33% menys que en el mateix període del 2019, per les provisions més grans degudes a la Covid.

Tant la presidenta del banc, Ana Botín, com el seu conseller delegat, José Antonio Álvarez, van destacar que el banc haurà complert abans del previst l'objectiu d'estalvi de costos anunciat el 2019, que s'eleva a 1.000 milions a Europa fins al 2022. Aquesta reducció està lligada a un important alleugerim­ent de l'estructura amb efecte sobre oficines i plantilles. El banc va anunciar que la reestructu­ració es portarà a terme via ero, però de forma no traumàtica –va dir Álvarez– i que espera posar-se en contacte amb els sindicats en pròximes dates per negociar-ne les condicions.

Álvarez no va donar xifres de reducció de plantilla, però al sector s'apunta que podria arribar a l'11% de la plantilla a Espanya. El banc, a més, té activitat a Portugal, el Regne Unit i Polònia, a Europa.

/

FORTALESA DE BALANÇ Ana Botín va defensar ahir davant els accioniste­s la fortalesa de balanç que dona la posició al banc per pagar un dividend en efectiu. La junta va aprovar una ampliació de capital alliberada de 0,10 euros per acció com a complement del dividend del 2019. També un pagament en efectiu a partir del 2020 de 0,10 euros per acció. Aquest càrrec es realitzarà a compte dels beneficis del 2021, ja que el Banc Central Europeu (BCE) recomana no retribuir l'accionista durant l'exercici present.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain