El Periódico - Català

La fusió de Bankia elevarà al 17% l'ajuda recuperabl­e

El FROB preveu que b l'import només pujarà fins a 4.150 milions

- PABLO ALLENDESAL­AZAR

L'Estat ha donat suport a la integració de Bankia a CaixaBank perquè l'operació «milloraria el valor» de la seva participac­ió en el banc nacionalit­zat i «tindria un efecte positiu sobre les perspectiv­es de recuperaci­ó d'ajudes en futures desinversi­ons». No obstant, la revaloritz­ació que estima que la fusió generarà per als accioniste­s de Bankia només incrementa­rà l'import de les ajudes considerat recuperabl­e a efectes comptables fins als entorn de 4.150 milions d'euros, un 17% dels 24.069 milions injectats.

El president del Fons de Reestructu­ració Ordenada Bancària (FROB), Jaime Ponce, va revelar ahir al Congrés que el seu assessor, Nomura, calcula que la fusió generarà un 45% més de valor per als accioniste­s de Bankia respecte a la cotització en borsa del banc abans que s'anunciessi­n les negociacio­ns entre les entitats.

La millora respon a la prima del 20% acceptada pel banc d'origen català en el canvi d'accions mitjançant el qual s'articularà l'operació i als estalvis de costos previstos pels dos bancs (770 milions d'euros per al 2023).

A l'integrar-se a CaixaBank, Bankia deixarà d'existir i desapareix­erà el grup consolidat que forma amb la seva matriu BFA a efectes comptables, amb la qual cosa el FROB haurà en principi de valorar la seva participac­ió en funció del patrimoni net només de la matriu, que ascendia a 3.600 milions al tancament de setembre, segons va revelar Ponce.

/

LA FACTURA FINAL La revaloritz­ació calculada per Nomura faria que l'esmentat patrimoni net (BFA compta bàsicament amb la seva participac­ió a Bankia, 1.700 milions en bons de la Sareb i 600 milions en drets al menor pagament futur d'impostos, a més d'uns passius d'uns 1.000 milions) s'incrementé­s fins als citats 4.150 milions. Ponce, amb tot, va remarcar que la factura final del rescat dependrà que el FROB vagi cobrant els «dividends estimats» i venent la seva participac­ió en la futura CaixaBank.

H

 ?? El president del FROB, Jaime Ponce, ahir, al Congrés dels Diputats. ?? 33
EFE / J. J. GUILLÉN
El president del FROB, Jaime Ponce, ahir, al Congrés dels Diputats. 33 EFE / J. J. GUILLÉN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain