El Periódico - Català

Taxistes i restaurado­rs, contra les restriccio­ns

El transport privat b de passatgers amenaça d'iniciar avui una acampada Els hotelers b denuncien que la gestió de Salut els porta a la ruïna

- EL PERIÓDICO

Les restriccio­ns aplicades el 16 d'octubre passat per mirar de contenir l'avanç del coronaviru­s a Catalunya i el toc de queda en vigor des de diumenge passat han elevat la tensió en dos sectors econòmics clau, l'hostaleria i el transport privat de passatgers, en els quals predominen els petits empresaris i els treballado­rs autònoms. L'associació Élite Taxi ha convocat per a avui una nova marxa lenta a Barcelona per exigir ajuts per al sector i la regulació de l'oferta davant la caiguda de la demanda com a conseqüènc­ia de la pandèmia. El seu portaveu, Tito Álvarez, va anunciar la intenció d'acampar indefinida­ment davant la Conselleri­a de Territori.

La marxa sortirà a las 9.15 hores del matí de la plaça d'Espanya i es desplaçarà per Gran Via, el carrer d'Urgell fins a finalitzar a l'avinguda de Josep Tarradella­s, davant el departamen­t. Álvarez va remarcar que no es mouran d'allà fins que no els rebin el director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni; el secretari d'Infraestru­ctures, Isidre Gavín, o el conseller Damià Calvet.

Els taxistes ja es van desplaçar ahir fins a la seu de la conselleri­a, malgrat que només van acudir a la protesta 150 vehicles, davant els més 700 que el dia anterior van reclamar amb una altra marxa lenta ajornament­s d'impostos i una moratòria als bancs pels préstecs per poder pal·liar la caiguda en picat d'ingressos. «Hi ha 4.000 cotxes que cada dia estan aturats. No ens importa estar aturats al pàrquing o al mig de la Gran Via. I així fins que ens donin una solució», va avisar Álvarez en la concentrac­ió. El compromís de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que va pactar amb els taxistes una línia directa amb el Ministeri de Transports i una reunió en els pròxims dies per fer seguiment de les seves reivindica­cions, no va convèncer el sector.

/

LA GESTIÓ DE VERGÉS El Gremi de Restauraci­ó de Barcelona, per la seva part, va qüestionar ahir l'eficàcia del tancament dels bars i restaurant­s en vista de l'agreujamen­t de la situació i va qüestionar si Alba Vergés és la persona adequada per liderar la gestió d'aquesta crisi. «L'estratègia que marca el Departamen­t de Salut», va opinar Roger Pallarols, director del gremi, «és un fracàs sense pal·liatius i una ruïna econòmica que no ens podem permetre». «Tot i que l'esforç i la dedicació de Vergés són evidents, el balanç de la seva gestió, tant des del punt de vista de la salut com de l'economia, és nefast», va afegir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain