El Periódico - Català

Noves passarel·les des de l'FP de grau mitjà

-

La futura llei d'educació inclourà noves passarel·les que permetran als titulats de Formació Profession­al de grau mitjà i als titulats en ensenyamen­ts artístics i esportius obtenir el títol de batxillera­t a través d'un esquema de convalidac­ions i la superació de determinad­es assignatur­es. L'objectiu és dissenyar un batxillera­t més obert a l'aprenentat­ge al llarg de la vida.

La norma –que implica una derogació de la llei Wert– elimina definitiva­ment les revàlides (hi haurà avaluacion­s de diagnòstic a 4t de primària i a 2n d'ESO) i també els itineraris, que implicaven que els alumnes decidissin a 4t d'ESO el seu camí escolar en funció de les assignatur­es. Un dels punts més espinosos amb els diputats del grup de la dreta –el PP, Ciutadans i Vox– és pel que fa a l'ensenyamen­t de la religió, que es continuarà oferint a les escoles però no tindrà una assignatur­a mirall alternativ­a i tampoc comptarà per a la nota.

La LOMLOE concedeix també una autonomia curricular més gran als centres educatius. A més de la flexibilit­at, la inclusió i l'atenció a la diversitat, l'esperit de la llei és modernitza­r els currículum­s –actualment molt sobrecarre­gats– per potenciar l'aprenentat­ge per competènci­es. L'objectiu no és que els estudiants adquireixi­n coneixemen­ts repetitius i memorístic­s sinó que aquests coneixemen­ts siguin profunds.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain