El Periódico - Català

Sense conill al barret

- Sònia Gelmà PERIODISTA

Van estar a punt d'aconseguir-ho. L'últim gran truc. Però la Generalita­t no estava per a festes: va encendre els llums del teatre i va enviar a tothom cap a casa, que hi ha toc de queda. Bartomeu es tornava a quedar sol, com ja li va passar l'1 d'octubre. Així que va recollir els seus estris i es va acomiadar d'un amfiteatre buit, no sense abans carregar tota la responsabi­litat al Govern català.

Feia setmanes que no semblava haver-hi una altra via que la dimissió, però, tot i així, la junta directiva continuava gestionant el club amb una perspectiv­a a llarg termini que sorprenia. Ens explicaven els seus plans per a l'Espai Barça. Discutien retallades salarials amb terminis de negociacio­ns que no tenien en compte la seva possible sortida. I mentrestan­t, la resta assistíem atònits, buscant com nens on era el truc. ¿Potser no deien els estatuts que amb 20.000 firmes s'havia de votar?

Primer van provar amb les firmes falses, entretenim­ent. Més tard, la Guàrdia Civil, focs artificial­s. I finalment, amb l'últim embolic del bucle infinit amb la Generalita­t, que gairebé funciona, il·lusionisme òptic. Envia'm aquest correu amb la informació, després jo et responc.

¿Quantes seus em demanes? Espera que ho miro, que en siguin 21. ¿Vols mampares? Cap problema, les encarrego i ja t'aviso quan m'arribin. Ah, bé, ¿no t'ho he comentat? Per muntar aquest tinglado necessito saltarme els estatuts, dona'm 15 dies i ho tanquem. ¿No? Doncs llavors, oblida-te'n i ho reduïm al Camp Nou. ¿Tampoc? Doncs no em deixes alternativ­a. ¿Es pot votar? Però si ho vols per ara, en una seu. I així vam estar durant dies, tancats, sense saber si pujàvem o baixàvem, en aquesta

La Generalita­t no estava per a festes: va encendre els llums i va enviar a tothom cap a casa. Bartomeu es tornava a quedar sol

escala impossible de Penrose.

El mateix Bartomeu va rebentar aquest bucle amb la seva dimissió i un discurs que mostrava incomprens­ió envers les decisions de la Generalita­t, en favor de la celebració del vot de censura. Al cap i a la fi, la Generalita­t havia aconseguit el que no va poder el Barçagate, la dimissió de mitja dotzena de directius en plena Setmana Santa, les reiterades crítiques dels jugadors, una pallissa històrica a Champions, o l'intent de fuga de la seva màxima estrella. Aquesta vegada sí, va anunciar el seu adeu, però deixant clar que ho feia en contra de la seva voluntat. Per a la seva última aparició encara va reservar un parell de sorpreses, com el controvert­it anunci de l'adhesió a una futura superlliga europea.

John Henry Anderson, l'escocès que va popularitz­ar el truc del conill al barret de copa, aplaudiria meravellat cada un dels trucs de Bartomeu. I just quan ja el crèiem invencible, quan ja pensàvem que aquesta vegada també aguantaria, l'endemà d'afirmar que no hi havia motius per dimitir, bomba de fum. Com David Copperfiel­d. Es va esfumar.

 ?? Bartomeu surt de la reunió d'ahir. ?? EFE / ALEJANDRO GARCÍA
Bartomeu surt de la reunió d'ahir. EFE / ALEJANDRO GARCÍA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain