El Periódico - Català

Charo López: «L'únic que ens queda són els somnis»

-

L'actriu Charo López va rebre dilluns l'Espiga d'Honor de la Seminci (Setmana Internacio­nal de Cine de Valladolid) amb l'anhel que la cultura «no es vegi contagiada com la salut», en un emotiu discurs en el qual va desitjar que cap dels seus companys de professió perdi la feina per la pandèmia. «Quan la salut ens falla, l'únic que ens queda són els somnis. A això ens dediquem en aquesta professió, a complir somnis, mostrar la vida i reivindica­r el que és just», va dir emocionada al recollir l'Espiga d'Honor de la 65a Seminci durant la gala del Cine de Castella i Lleó. Charo López, nascuda a Salamanca, compleix avui 77 anys.

Després d'una carrera amb 61 pel·lícules, 40 sèries i 17 obres de teatre, l'Espiga d'Honor suposa per a López connectar amb «el més dolç i agraït» de la professió, en un moment de «preocupaci­ó, apatia i tristesa». «Ara, enmig d'aquesta pandèmia i de la crisi ferotge i cruel, el meu únic desig és que tots puguem continuar treballant, que els cines i teatres comptin amb el suport de les autoritats», va reclamar.

Guardonada amb un Goya a millor actriu de repartimen­t el 1997 per Secretos del corazón, López va reiterar el recolzamen­t als seus «companys» i va mostrar la seva «eterna gratitud» al públic.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain