El Periódico - Català

Alemanya tanca els bars, restaurant­s i gimnasos

Les restriccio­ns b començaran dilluns i està previst que durin tot el novembre

- EL PERIÓDICO

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els presidents regionals van acordar ahir el tancament durant tot el mes de novembre dels bars i restaurant­s, així com l'oci, l'oferta cultural i l'esport aficionat en espais tancats, tot i que mantindran oberts, mentre sigui possible, l'activitat escolar i el comerç. Els partits de la Bundesliga es tornaran a jugar a porta tancada.

El Govern alemany va prendre aquestes decisions després que el país hagués registrat un rècord de contagis, amb 14.964 casos en les 24 hores prèvies. Tot i que les botigues es mantindran obertes, no hi podrà haver al seu interior més d'un client per 10 metres quadrats, mentre que els centres de maquillatg­e, massatge i tatuatges hauran de tancar les seves portes a partir de dilluns. Les perruqueri­es continuara­n obertes sota estrictes mesures de seguretat i higiene.

Les escoles i escoles bressol continuara­n estant obertes, però s'introduira­n nous protocols d'higiene; alhora, està previst limitar les reunions a l'aire lliure, on només es podran ajuntar els membres de dues llars com a màxim. Una altra de les mesures pactades és la limitació del turisme nacional, i es prohibiran les estades en hotels llevat que sigui per raons «essencials».

/

UN ALTRE ESFORÇ CONJUNT «Famílies i amics haurien de poder reunir-se per Nadal malgrat que sigui sota les condicions del coronaviru­s. Per això, com ja vam fer a la primavera, necessitem un altre esforç conjunt», diu l'esborrany del paquet de mesures, segons DPA.

D'altra banda, fonts governamen­tals han indicat que el ministre de Finances, Olaf Scholz, analitza compensar les empreses per les pèrdues que registrin en cas que s'aprovi el tancament d'activitats al mes de novembre.

D'acord amb aquest pla, les empreses, principalm­ent del sector de la gastronomi­a i el turisme, podrien reclamar una compensaci­ó per fins al 75% dels ingressos que van generar el mateix mes de l'any passat. Els fons provindrie­n del pressupost per a ajuts transitori­s ja existent. Dels 25.000 milions d'euros previstos, ja se n'han utilitzat uns 2.000 milions.

 ??  ?? AP / KAY NIETFELD
Angela Merkel, en la reunió d'ahir del gabinet de la Cancelleri­a.
AP / KAY NIETFELD Angela Merkel, en la reunió d'ahir del gabinet de la Cancelleri­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain