El Periódico - Català

La nova vida de Torra

OFICINA A GIRONA L'expresiden­t seguirà buscant la unitat de l'independen­tisme que no va aconseguir durant el seu mandat S'ofereix al Govern per ajudar amb la Covid

- EL PERIÓDICO

Un mes després de la seva inhabilita­ció, Quim Torra prepara la seva nova etapa, a l'espera d'instal·lar-se a la seva oficina d'expresiden­t a Girona, amb la voluntat de reivindica­r drets fonamental­s, batallar el seu cas a Europa i intentar aconseguir la unitat independen­tista, des del seu vincle amb JxCat. Després de passar a la

Hhistòria com el primer president en actiu inhabilita­t pel Tribunal Suprem per haver desobeït l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar una pancarta a favor dels líders independen­tistes presos, Torra ja treballa en les línies mestres de la seva etapa com a expresiden­t.

Després d'anys en l'activisme independen­tista, Torra va fer el salt a la política institucio­nal el 2017, com a integrant de la llista de JxCat que encapçalav­a Carles Puigdemont, amb idea de fer efectiva la «república catalana».

Segons fonts del seu entorn, continua sent el seu objectiu i, des de la seva faceta d'expresiden­t inhabilita­t que no milita en cap partit –no s'ha afiliat a JxCat–, creu que, si és necessari, pot exercir de pont entre les formacions sobiranist­es a fi d'aconseguir una unitat estratègic­a que no va aconseguir durant el seu mandat.

No serà el seu únic àmbit d'actuació; vol que la seva activitat doni continuïta­t a àmbits que van marcar el seu mandat, com ara assessorar en el que pugui el Govern davant la pandèmia de coronaviru­s, informa Efe.

Torra és i vol continuar sent un independen­t. De moment, no preveu pronunciar-se sobre les eventuals primàries en JxCat de cara a les eleccions catalanes del 14-F, si bé és coneguda la seva afinitat amb una de les que s'ha postulat: Laura Borràs, que va ser la seva consellera de Cultura i avui és portaveu de JxCat al Congrés.

 ??  ?? Quim Torra, ahir.
Quim Torra, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain