El Periódico - Català

El Sabadell plantejarà reduir 2.000 llocs de treball

L'entitat b iniciarà converses amb els sindicats la setmana que ve

- MAX JIMÉNEZ BOTÍAS

El Banc Sabadell prepara un pla d'ajust que suposarà la sortida de fins a 2.000 empleats de l'entitat bancària partint de prejubilac­ions i baixes incentivad­es, segons fonts coneixedor­es dels contactes que s'han portat a terme entre direcció i sindicats, informa Efe. El banc té la intenció de presentar formalment el seu pla als sindicats en una reunió prevista per a la setmana que ve. I tot i que encara no s'ha iniciat cap negociació, han mantingut contactes inicials amb els treballado­rs per anunciar l'inici de les converses, assenyalen fonts sindicals. El banc va declinar fer cap comentari.

Amb aquest moviment, l'entitat presidida per Josep Oliu busca reduir costos per adaptarse a la nova realitat competitiv­a del mercat bancari, a més d'ajustar-se a les últimes tendències en els usos dels clients, marcades per la digitalitz­ació. El banc ja ha reconegut en diverses ocasions la forta caiguda de les transaccio­ns en oficines i de la retirada d'efectiu dels caixers, una tendència aguditzada per la crisi sanitària.

En paral·lel a la sortida d'empleats a Espanya, la filial britànica de Banc Sabadell, TSB, va anunciar fa unes setmanes que planeja tancar 164 sucursals més al Regne Unit el 2021 per guanyar rendibilit­at, cosa que afectarà uns 900 llocs de treball. El banc buscarà alternativ­es no traumàtiqu­es per a la sortida d'empleats. La franja de la plantilla que supera els 50 anys és alta, després de l'absorció de diverses entitats financeres, entre les quals la CAM. Però el límit d'edat per determinar les sortides es fixarà en la negociació.

El Sabadell seguirà així els passos d'altres entitats bancàries que ja han anunciat retallades de plantilla,comel Banco Santander, que ahir mateix va avançar que portarà a terme un expedient de regulació d'ocupació (ero) a Europa que podria afectar 3.000 empleats del negoci a Espanya, a més de les filials del Regne Unit, Portugal i Polònia.

/ TANCAMENT D'OFICINES L'ajustament es produeix de forma paral·lela al tancament d'oficines. El banc té previst tancar al voltant de 230 oficines a Espanya aquest 2020, segons va anunciar el conseller delegat, Jaume Guardiola, durant la presentaci­ó dels resultats del banc correspone­nts al primer semestre de l'any. Les sortides, que no seran més de 2.000, es produiran entre els serveis centrals, les oficines que ja s'han tancat i l'ajust en altres que es mantenen obertes, però que necessiten una plantilla inferior a causa del descens de la transaccio­nalitat.

Els últims mesos, almenys el 25% dels clients del banc que s'han descarrega­t l'`app' per relacionar-se a distància amb l'entitat tenien més de 65 anys, cosa que implica que fins i tot aquest segment d'edat, procliu a acudir a l'oficina, tendeix a operar de forma remota.

Guardiola va afirmar el juliol passat que el tancament d'aquestes 230 sucursals no tindria un impacte significat­iu en la plantilla, tot i que en realitat es tractava llavors d'una manera de mitigar l'efecte social que tenen els plans de reestructu­ració de l'entitat bancària, que inclouen el tancament de capacitat i la sortida de persones, tal com queda reflectit en aquesta nova negociació que ara s'iniciarà.

A finals de setembre, el Sabadell comptava amb 1.851 oficines a Espanya, de manera que els tancaments anunciats suposaran una reducció d'una mica més del 10%. La plantilla a Espanya és de 17.073 treballado­rs, amb la qual cosa les sortides superaran el 10% del total de l'ocupació.

 ??  ?? FERRAN SENDRA
Edifici del Banc Sabadell, que estudia un pla de reducció de llocs de treball, a Barcelona.
FERRAN SENDRA Edifici del Banc Sabadell, que estudia un pla de reducció de llocs de treball, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain