El Periódico - Català

CaixaBank i Bankia ajustaran la plantilla en dues fases

Les primeres b mesures afectaran Barcelona i Madrid

- PABLO ALLENDESAL­AZAR

L'ajust de plantilla després de la fusió de CaixaBank i Bankia es realitzarà en dues fases. En un primer moment, a partir de mitjans de l'any que ve, les sortides se centraran a les oficines centrals de les dues entitats a Barcelona i Madrid. Posteriorm­ent, es produirà la integració de les plataforme­s tecnològiq­ues dels dos bancs, previsible­ment en el quart trimestre del 2021, quan s'efectuarà el gruix de tancaments i baixes a la xarxa d'oficines conjunta. «Una bona part està condiciona­da a la integració informàtic­a, però no necessària­ment tot», segons va deixar entreveure ahir el conseller delegat de Bankia, José Sevilla.

Tot i que les dues entitats han calculat que la seva integració els permetrà reduir costos en 770 milions d'euros, encara no han volgut donar xifres sobre a quant pujarà la retallada de llocs de treball. La plantilla conjunta dels dos bancs ascendia a 51.500 empleats al tancament de juny i al mercat s'especula amb un ajust del voltant a 10.000 llocs de treball. Sevilla va explicar que els gestors tenen previst començar a negociar-lo amb els sindicats després que la fusió sigui efectiva, cosa que s'espera per a finals de març de l'any que ve.

Tot i que hi va haver converses, l'executiu va negar que Bankia analitzés una integració amb el Sabadell. I va evitar valorar si la majoria dels 24.000 milions en ajuts públics aportats al grup BFA-Bankia s'han de donar ja per pèrdues: «No donaré un adjectiu. Treballare­m tan intensamen­t com puguem per millorar-ne el valor». Sevilla va revelar que Bankia aportarà a CaixaBank drets garantits per l'Estat al menor pagament futur d'impostos per valor de 7.400 milions.

 ??  ?? José Sevilla.
José Sevilla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain