El Periódico - Català

Madrid queda tancat per les dues Castelles

Ayuso acorda el b confinamen­t amb Page i Mañueco, però després se'n desdiu

- MANUEL VILASERÓ

Les comunitats autònomes van acordant el seu tancament perimetral una darrere l'altra. Ahir ho van anunciar Andalusia, Múrcia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i potser Madrid. Només potser perquè la seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, va dir una cosa i la contrària després de la reunió que va mantenir a Àvila amb els seus homòlegs de les dues Castelles en la qual suposadame­nt s'havia acordat el confinamen­t perimetral de les tres regions. En qualsevol cas els madrilenys no tindran per on sortir, tret que vulguin dirigir-se en trànsit a algunes de les poques autonomies no confinades.

Els presidents castellans Alfonso Fernández Mañueco i Emiliano García Page van prendre primer la paraula i van anunciar que no es podrà entrar ni sortir en cap de les seves comunitats a partir d'aquest divendres, just abans de l'inici del pont de Tots Sants. El tancament es prolongarà, com a mínim, fins al final de l'estat d'alarma, el pròxim 9 de novembre.

Els presidents de les dues Castelles havien sortit de la reunió convençuts que Madrid també tancaria els pròxims set dies. Així els ho havia dit Isabel Díaz Ayuso, tot i que els havia avançat que demanaria a Pedro Sánchez que el seu tancament pogués ser per dies i s'aixequés una vegada passat Tots Sants, malgrat que el 9 de novembre també és pont a Madrid, al coincidir amb la festivitat de l'Almudena.

Al sortir de la trobada, la presidenta regional ha donat la mateixa explicació, però després fonts de la mateixa Comunitat de Madrid van canviar la versió i van assenyalar que «si el Govern central no permet tancar només divendres, dissabte i diumenge, Ayuso no tancarà Madrid». El decret d'estat d'alarma al qual s'acullen els confinamen­ts estableix un període mínim de set dies per a la mesura, cosa que pel que sembla Ayuso desconeixi­a.

/

ANDALUSIA I MÚRCIA El president d'Andalusia, Juanma Moreno, va anunciar ahir el tancament perimetral de la seva comunitat a partir d'aquesta mitjanit i fins al 9 de novembre. També s'inclou el tancament de les províncies de Granada, Jaén i Sevilla.

El Govern murcià també va acordar ahir el tancament de tota la regió i dels seus 45 municipis des d'aquesta mitjanit.

Totes aquestes comunitats s'afegeixen a les ja tancades perimetral­ment: Navarra, la Rioja, Euskadi, Aragó i Astúries.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain