El Periódico - Català

Una tardor de capritx a Dubrovnik

Aquesta època de l’any és ideal per disfrutar a fons de tot el que ha d’oferir aquesta joia pètria del Mediterran­i.

- B. G. /

Segles d’història, llegendes de pirates i setges, un riquíssim patrimoni artístic, meravellos­es platges... Totes les qualitats que han fet cèlebre la Costa Dàlmata de Croàcia les trobem, condensade­s, a Dubrovnik. Un destí que –tot sigui dit– ofereix el millor de si en aquesta època de l’any quan l’escassa afluència de turistes i els preus d’hotels, restaurant­s i serveis permeten disfrutar dels petits grans luxes locals.

La millor manera de prendre el pols a la ciutat és endinsar-se al casc antic, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco, i seguir-li la pista a l’art bizantí i venecià a través de monuments com la catedral de l’Assumpció i el palau de Sponza. I, per descomptat, rendir l’obligada i inoblidabl­e visita a les seves magnífique­s muralles medievals que ofereixen les vistes panoràmiqu­es més boniques sobre jardins, palaus i teulades del centre històric i de l’illa de Lokrum.

ILLES I BON VI

I, encara que el carrer Stradun, ple de bars, cafès, terrasses i restaurant­s exerceix l’efecte d’un poderós imant, convé aprofitar l’escapada per aventurar-se més enllà dels confins de la ciutat i disfrutar d’una visita a la península de Peljesac, coneguda com la vall de Napa a Croàcia, o d’un tour privat en iot per les illes Elaphiti. Es tracta d’un un arxipèlag de tretze illes amb exuberants boscos i aflorament­s rocosos que realcen els blaus i verds de l’Adriàtic. Navegar entre les cales, badies amagades i poblets de pescadors és un plaer en qualsevol estació de l’any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain