El Periódico - Català

Captades per a ús social 22 vivendes turístique­s

-

Només 22 dels de 9.600 pisos turístics legals de Barcelona es transforma­ran, de moment, en vivendes d'ús social. El programa impulsat per l'ajuntament ha tingut, fins ara, escàs ressò, després de diverses setmanes de negociacio­ns. La immensa majoria d'operadors semblen preferir una sortida en el lloguer normal, malgrat que el consistori garanteix el pagament, que va dels 700 als 1.200 euros mensuals, segons les dimensions de les vivendes i el període del lloguer.

La majoria de les vivendes són en dos edificis destinats abans íntegramen­t a l'ús turístic. Un a la zona de Camp de l'Arpa (Sant Martí) i un altre al Poble-sec (Sants-Montjuïc). Aquest últim és un bloc al carrer d'Hortes que va ser ocupat per grups delictius i recentment desallotja­t. Després d'un acord entre la propietat i l'ajuntament, acollirà famílies procedents de la llista d'espera de la taula d'emergèncie­s, en què hi ha 500 casos aprovats. Però, en total, hi ha 800 unitats familiars allotjades en pensions a càrrec municipal.

/ CONTRACTES D'UN A TRES ANYS El consistori pagarà de 700 a 1.000 euros per 18 vivendes que s'han llogat per a un any; tres s'han gestionat per a tres anys (a preus superiors) i una altra s'ha acordat per a dos anys. Totes, taxades per sota dels nous índexs de referència de la Generalita­t. De mitjana, i incloent-hi serveis i subministr­aments, la ciutat pagarà 1.400 euros al mes per

pis. Al marge dels dos edificis (16 immobles), fins avui només hi ha sis unitats de particular­s, a Sant Martí, Gràcia, Sants-Montjuïc i l'Eixample. La regidora de Drets Socials, Laura Pérez, creu que, malgrat els «insuficien­ts» resultats d'aquesta via, és un «primer pas» i confia que més propietari­s apostin per aquesta.

Per Pérez, el pla no només és important per a les famílies necessitad­es d'un sostre estable, sinó suposa a més una sortida per als propietari­s que estan mantenint apartament­s sense turistes. La patronal Apartur exerceix d'enllaç i espera que s'hi sumin nous interessat­s. Reclama que el programa s'ampliï a altres municipis metropolit­ans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain