El Periódico - Català

La Casa Buenos Aires, desallotja­da pels Mossos

Joves del barri b van ocupar l'edifici el 2019 per evitar l'especulaci­ó JxCat i Esquerra b van mostrar suport al projecte un dia abans del dispositiu policial

- Anabelle EL PERIÓDICO María Jesús Ángela del Carme h. Joan Jordi Antonio

Els Mossos d'Esquadra van desallotja­r ahir la coneguda com a Casa Buenos Aires, un edifici d'inspiració modernista ocupat al barri de Vallvidrer­a. El desallotja­ment es va produir després d'un primer intent dijous passat de matinada, aturat per un veïnat organitzat, prop d'un mes després que els defensors del projecte que es desenvolup­ava a l'espai denunciess­in que s'havia reactivat l'ordre judicial per fer-los fora amb data oberta, cosa que dificultav­a la resistènci­a.

Un grup de joves del barri es van instal·lar a l'antic hotel i posteriorm­ent residència de gent gran el 2019, després d'haver estat tancada, la finca, set anys, per evitar que fos enderrocad­a i con

SANCHO DE ÁVILA

Mojica Croox, Ulloa Berdeja, Castro, Martín,

López Novoa, de la Plaza, Alcacer Segarra, Sansa, Gutiérrez,

Peñalba Santero Rabasa Camprubí, Medina Tarradella­s-Rodríguez,

Gimeno

Colomes Lapedriza

Garvertida en un nou establimen­t hoteler després d'un contracte de prevenda per part de la propietat, una congregaci­ó religiosa, amb uns inversors.

El projecte que s'estava duent a terme a l'antic hotel a la zona alta de la ciutat era un referent per al nou moviment okupa, aplaudit tant per les entitats del barri, el districte i la ciutat com pel mateix ajuntament.

/

SUPORT POLÍTIC En el desallotja­ment de l'edifici, al número 31 del carrer de Mont d'Orsà, van participar un gran nombre de mossos, cosa que va causar un fort rebuig entre els usuaris de les xarxes socials, que van compartir fotos del notable dispositiu policial.

L'operació, en ple estat d'alarma per la segona onada de la pandèmia, per desallotja­r un projecte cía Andrada, Martínez,

LES CORTS

Martínez Herrera, Redondo Cobes,

Molina Sanz, Morata, Aparicio,

Carmen Pérez López,

Albarracín López David Morant, Guzman Alonso, Palahí Oliván, social avalat pel veïnat es va executar just l'endemà que els veïns que recolzen el col·lectiu demanessin empara al Parlament de Catalunya per evitar la seva expulsió. I això no és tot. Van demanar aquest recolzamen­t i els el van donar, com a mínim sobre el paper, ERC, la CUP, En Comú Podem i JxCat.

Diversos diputats del Parlament es van acostar fins i tot a la zona en protesta pel desallotja­ment, com ara la portaveu de Catalunya en Comú, Susanna Segovia, que va penjar en les seves xarxes imatges de càrregues policials davant la casa.

El regidor de Drets Socials, Marc Serra, va criticar l'actitud de JxCat i ERC: «Vergonya i cinisme de Junts per Catalunya i ERC. Ahir van firmar al Parlament a favor del projecte ciutadà que s'hi desenvolup­a i avui envien els antiavalot­s per desallotja­r-lo amb violència. Continuare­m treballant per facilitar la continuïta­t d'un projecte comunitari que compleix amb una gran funció social».

Cano Peralta, Mestre Armengol,

SANT GERVASI

Augé i Cortina,

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Seguro Moreno, Mateo Fernández,

HNECROLÒGI­QUES

Llista facilitada per Serveis Funeraris de Barcelona. Més informació, al 900.231.132.

 ?? Càrrega policial després del desallotja­ment de la Casa Buenos Aires, ahir a la tarda. ?? 33
SERGI CONESA
Càrrega policial després del desallotja­ment de la Casa Buenos Aires, ahir a la tarda. 33 SERGI CONESA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain