El Periódico - Català

L'Espanyol segueix endollat

RDT i Embarga firmen el triomf perico contra la Ponferradi­na (2-0)

- RAÚL PANIAGUA

Era una jornada especial i l'Espanyol la va celebrar de la millor manera possible. En el 120è aniversari del club, l'equip periquito va fer un pas més cap a l'ascens que s'ha de confirmar d'aquí uns mesos. Els homes de Vicente Moreno van doblegar la Ponferradi­na (2-0) i ja avancen quatre punts l'Sporting de David Gallego, que visita avui l'Alcorcón.

Convertir Cornellà en un fortí és el primer requisit per assegurar-se una ruta tranquil·la cap a la meta de Primera. Per ara, l'Espanyol està complint a la perfecció aquesta premissa. Cinc partits ha disputat al seu estadi i ha sumat 13 del 15 punts possibles. Només el Mallorca va ser capaç de puntuar i ningú ha aconseguit batre Diego López a casa. Amb la possessió per bandera i una innegable eficàcia defensiva, el quadro català acumula actuacions plenes d'eficàcia i solvència.

La d'ahir va ser un bon exemple. Si a aquesta serietat enrere, amb l'uruguaià Cabrera d'indiscutib­le líder de la defensa, s'hi afegeix el talent de futboliste­s com De Tomás, Embarba, Darder i Vargas, que qualsevol rival de Segona voldria en les seves files, tot és molt més senzill. L'onze periquito és clarament superior al de la resta d'oponents. Així ho determina el seu pressupost, que obliga els blanc-i-blaus a pujar gairebé per obligació en aquest curs.

/

EXCEL·LENT DEFINICIÓ Una internada de Miguelón per la dreta amb centrada de Darder va acabar en l'esquerrana de RDT, que va definir de meravella per fer avançar els periquitos (m. 24). Diego López va fer la seva clàssica parada en un xut de Yuri (m. 36) per reforçar el seu forrellat i el duel se'n va anar al descans amb la sensació que l'Espanyol tornaria a servir-se de talent i eficàcia per segellar la victòria. Un xut d'Embarba desviat per Hernando (m. 47) va significar el 2-0 i va donar pas a una plàcida segona part per al líder.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain