El Periódico - Català

Preocupaci­ó en el sector pel futur d'altres sales

-

Grec. Aquesta setmana també es reunirà amb la Generalita­t. «Han sigut menys clars que l'ajuntament però estan oberts a recolzar-nos amb subvencion­s plurianual­s».

/ EQUILIBRIS­ME CULTURAL És un any complicat a causa de la Covid19, però la precarieta­t venia d'abans per a aquesta sala, habitual de festivals com el Grec, on han actuat artistes com Eurípides Laskaridis. «Sempre hem fet equilibris. El suport de les administra­cions ha sigut limitat i incert», critica. «Hem de demanar subvencion­s cada any, programem sense saber quin finançamen­t hi haurà i quan arriba és a final de temporada».

La crisi sanitària i econòmica ho ha complicat tot. Els propietari­s del local no poden mantenir per més temps el lloguer reduït de què ha disfrutat fins ara la Hiroshima. «No saben encara què faran però contemplen vendre 33Hi ha més sales de Barcelona que temen per la seva viabilitat, amb els ingressos reduïts a causa de les restriccio­ns del 50% de l'aforament per la Covid-19 i els ajuts promesos per l'ajuntament encara per arribar. S'espera que es concretin aquesta setmana. Com la Hiroshima, la majoria de projectes independen­ts no tenen un espai en propietat i temen pel seu futur.

33La situació no és nova però ara s'ha agreujat. A la ment de tots hi ha la desaparici­ó de sales com el Club Capitol i la lluita de l'Antic Teatre per assegurar la seva continuïta­t al centre de Barcelona.

The national body,

 ?? Sala Hiroshima. ?? 33
Sala Hiroshima. 33

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain