El Periódico - Català

Ondas per a `Patria', Robinson i `Veneno'

- INÉS ÁLVAREZ

HLa 67a edició dels premis Ondas ja té els seus guardonats, entre els quals abunden els procedents de RTVE: cinc en total. Els atorgats a Michael Robinson, les sèries Patria i Mira lo que has hecho, Masterchef, les tres actrius de la sèrie Veneno, Enric Auquer, Joaquín Sabina i Luis Eduardo Aute són els més destacats dels 24 que distingeix­en els treballs de ràdio, televisió, música i publicitat presentats, que es van donar a conèixer en el programa La ventana de la SER.

Masterchef repeteix distinció (ja el va rebre el 2013), com a millor programa d'entretenim­ent. El d'actualitat o cobertura especial és per a l'Especial informativ­o Vuelta al cole, de Telediario 2 (TVE). L'exfutbolis­ta anglès Michael Robinson, mort l'abril passat de càncer, ha sigut distingit com a millor presentado­r. I la correspons­al de TVE a Àsia-Pacífic, Mavi Doñate, com a millor presentado­ra. Les produccion­s de RTVE La vida después i Mil mujeres asesinadas són el millor documental i el millor contingut d'emissió digital respectiva­ment.

/

PLATAFORME­S La ficció premiada aquest any pels Ondas procedeix de les plataforme­s digitals. Patria, d'HBO i basada en la novel·la de Fernando Aramburu, ha sigut considerad­a la millor sèrie de drama. I Mira lo que has hecho, de Berto Romero, la millor sèrie de comèdia. El jove català Enric Auquer s'emporta el premi de millor actor per la seva extraordin­ària interpreta­ció en la ficció de Leticia DoleraVida perfecta, de Movistar+, i la millor actriu en realitat són tres: Diana Santiago, Jedet i Isabel Torres, que donen vida a La Veneno en l'aclamada sèrie de Los JavisVenen­o, d'Atresplaye­r Premium.

Quant a la ràdio, la SER s'ha emportat dos premis: el de millor programaci­ó especial, dels seus serveis informatiu­s, i l'espai Carrusel deportivo, que comparteix distinció al millor programa amb Tiempo de juego, de la COPE. Així mateix, el jurat dels Ondas, que aquest any ha hagut de deliberar sense reunir-se, ha decidit premiar la trajectòri­a profession­al de Fernando Ónega (Onda Cero) i ha considerat millor idea radiofònic­a la posada en marxa en el confinamen­t de Radio Vital per als interns de la residència i centre de dia de Los Llanos Vital. Finalment, Anda ya, de Los 40, ha sigut distingido amb l'Ondas especial del jurat, i XRey, de Spotify, és el millor podcast o programa d'emissió digital.

En música s'ha reconegut la trajectòri­a de Joaquín Sabina, s'ha destacat com a fenomen musical Alerta Roja #HacemosEve­ntos, i es fa una menció al desaparegu­t Luis Eduardo Aute.H

 ?? L'exfutbolis­ta i presentado­r Michael Robinson. ?? 33
MOVISTAR +
L'exfutbolis­ta i presentado­r Michael Robinson. 33 MOVISTAR +

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain