El Periódico - Català

Teràpia homeopàtic­a: que els nens vegin T-5

- FERRAN Monegal

En aquest festival cor- núpeta mal anome- nat La isla de las tenta- ciones, que emet Tele 5 des del Carib, s'aca- ba de produir un fet rellevant. Estava Carlos Sobera al plató, presentant i elevant a categoria artística els treballs de trenca- ment de matrimonis o parelles, quan de sobte una de les criatu- res que eren allà, la jove Do- rothy, va comentar que fa pocs anys enrere, quan ella era enca- ra una nena, els seus pares li te- nien terminantm­ent prohibit veure Tele 5. ¡Ah! Carlos Sobera va fer un salt. No va dubtar ni un segon. Es va dirigir a Dorothy amb ànim resolutiu.

Li va requerir insistentm­ent: «¿Com es diuen els teus pares? ¡Com es diuen!». I immediatam­ent es va plantar davant de les càmeres i va llançar aquest speech: «Als nens no se'ls pot prohibir Tele 5 perquè és una cadena que fomenta les relacions entre les persones i per tant fomenta l'entesa i la progressia de manera que quan es fan més grans saben distingir per- fectament entre el bé i el mal. Això en altres cadenes no pas- sa». I els contertuli­ans allà con- tractats li van dedicar bravos, visques, i una gran ovació. ¡Ah! Interessan­t moment televisiu.

Comprengue­m Sobera. Al marge que coneix bé l'art de la ironia, i que no es va partir de riure després d'escoltar-se a si mateix en el seu speech, és natural que defensi l'im- peri que li paga. Aquest cop d'honra salarial que li ha sobrevingu­t, tot i que tingui caires surrealist­es, és comprensib­le. No obstant, i ben mirat, hem ar- ribat a casa, amb el meu canari flauta Papitu, a la conclusió que recolzem Sobera. Totalment. Sí. Analitzin bé aquest cas, amigues i amics. Dorothy se va passar tota la seva infància i primera joventut amb la prohi- bició de veure Tele 5. Els seus pares considerav­en que podia ser nociva per a la seva salut mental. I no obstant resulta que ara que ja és adolescent crescudeta ha acabat treballant per a Tele 5, contractad­a com a vamp posadora de banyes al festival cornúpeta. Home, vist això, jo defenso la tesi de Carlos Sobera. Lluny de prohibir als nens que vegin Tele 5, que la vegin cada dia. Això sí, amb gent al seu voltant –pares, mestres, educadors– que els expliquin i els facin reflexiona­r sobre el tipus de televisió que miren. En el fons és un tractament clàssic de l'homeopatia. És una teràpia efectiva. Queden vacunats de per vida.

 ?? Sobera al festival cornúpeta de T-5. ?? 33
Sobera al festival cornúpeta de T-5. 33
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain