El Periódico - Català

Encreuat

-

HORITZONTA­LS: 1. Incitadore­s a la participac­ió popular. 2. Bolet que de seguida vola. El pecat dels més rabiüts. 3. S'acosta des de l'est. Subornem al menut fins a tenir-lo ben confós. Quart creixent. 4. Acostuma a saltar abans del primer brindis. Està molt avesat que tot giri al seu voltant. Tres, catorze, setze. 5. Superviven­t de l'accident a les Balears. No se’l pot acusar de cínic però sí de manca d’equitat.

6. Fans de l'Ivan I i successors. 7. Àtom d’oxigen. Pastís addictiu. Si fa nosa, acaba fent mal. 8. Canari. La que sempre porta cua. 9. Desfer la ronda per formar moviments oscil·lants. Súplica que no és del tot precisa. 10. Manera de resoldre les equacions. Afegitó comercial molt saludable.

VERTICALS: 1. Temptadors per a la majoria de paladars. 2. Escoles per a futurs llops de mar. Animal que no fa cap mal. 3. Mil menys mil fan quarantano­u. Serenament tranquils. 4. Canvia de lloc. Distribuït entre els hereus. 5. No recordes ni perquè camines de tort. Necessiten vista per muntar l'espectacle. 6. Ubiqui en el temps. Ben lligat, ja es pot dir blat. La mil·lenària.

7. Ometre sense mesura. Sortida triomfal dels espectacle­s londinencs. Ens ajuda a alçar una criatura. 8. Final del vers que forma la rima. Fer la papallona davant els altres banyistes. 9. Tanquen el dossier. Trepitjade­s. 10. Mitja taronja de la masoquista. Tot i tenir la cama esguerrada, fa goig de veure.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain