El Periódico - Català

L'erupció del volcà Pedri

El canari de 17 anys, que va podria haver sigut del Madrid, sorprèn contra la Juventus i conquista Koeman

- ROGER PASCUAL

Apoc més d'una hora amb cotxe de Tegueste, el poble de Pedri, s'erigeix el Teide. L'última erupció del volcà de Tenerife va ser fa més d'un segle, el 1909. La perla canària, en canvi, ha explotat al Camp Nou amb tan sols 17 anys i després de només set partits com a blaugrana.

El seu debut europeu la setmana passada va ser ja sonat. Va marcar contra el Ferencváro­s i, al costat d'Ansu Fati, va convertir el Barça en el primer equip de la història de la Champions amb dos golejadors menors de 18 anys. La seva imatge a la sortida del Camp Nou, amb les coses en una bossa de plàstic i tornant amb taxi, va xocar en un món del futbol profession­al en el qual hi acostuma a haver més luxe i ostentació.

Com que no arribarà a la majoria d'edat fins al mes que ve, no pot conduir el Cupra que el Barça regala als seus jugadors. El seu germà Fer (que estudia per a cuiner i viu amb ell) tampoc té carnet, per això l'entitat ha posat a Pedri un xòfer a la seva disposició.

/

EL La seva segona prova de Champions, ni més ni menys que a Torí, va ser la confirmaci­ó del talent que atresora aquest jove de Tegueste, que fins ara era conegut per ser del planter de lluitadors canaris. Messi només havia jugat nou partits oficials amb el Barça quan va deixar al·lucinada la Juventus, en aquell Gamper on

La sortida de Todibo i Cuenca en un mercat en el qual al final no va arribar Èric Garcia van deixar Araujo com a única alternativ­a a la parella titular, ja que la fragilitat d'Umtiti fa que no sigui una opció fiable, igual que passava en el seu dia amb Vermaelen. En aquest context, De Jong es perfila com el quart central. El centrecamp­ista holandès, que ja havia jugat en aquesta posició a Holanda, va passar a ocupar aquesta demarcació a Torí en la segona meitat després de la lesió d'Araujo. I va rendir a un molt bon nivell, de manera que es planteja com a recurs d'emergència, almenys fins al mes de gener.

Fabio Capello va demanar a Frank Rijkaard que l'hi cedís. En el seu setè partit com a blaugrana i també davant l'equip italià, Pedri també va enlluernar la Vecchia Signora. El piccolo bambino va fer un recital de joc, fent ballar a un Cuadrado que gairebé li dobla l'edat (el colombià té 32 anys) i deixant tothom sorprès, des de la premsa italiana (la Gazzeta parlava ahir de la «sorpresa Pedri») fins a Ronald Koeman. «La seva personalit­at i tranquil·litat són impression­ants malgrat ser tan jove; serà un gran jugador per al Barça», va sentenciar el tècnic holandès, que ha apostat fort per ell i ja li ha fet provar les tres posicions de mitjapunta.

/ «TRANQUIL·LITAT I NATURALITA­T» El centrecamp­ista de Tenerife ha jugat tots els partits d'aquesta temporada, una cosa que només poden dir Messi, De Jong, Ansu Fati, Neto i Busquets, i ja havia sigut titular davant el Getafe i davant el Madrid. Tot i que en el clàssic no va acabar d'estar tan còmode, Koeman va mantenir la seva aposta per ell contra la Juve, on va jugar els 90 minuts per primera vegada aquesta temporada. A més d'estar molt segur en el partit (només va fallar dos de 41) i efectiu en el regateig (va desbordar en quatre dels cinc que va intentar), es va aplicar en defensa (va recuperar sis pilotes) i va fer jugades de fantasia com una ruleta estel·lar. L'entorn del jugador, que destaca la «tranquil·litat i naturalita­t» amb què Pedri ho està afrontant tot, explica que després del partit contra el campió italià «estava pels núvols». «¡Quina gran nit! Increïble», va tuitejar el jugador després d'un partit en el qual, per sobre de tot, va evidenciar una maduresa inaudita per a un jove que havia jugat el seu primer partit profession­al fa 14 mesos.

/

NEVADA PROVIDENCI­AL Cinc milions va costar només el fitxatge més il·lusionant del Barça aquesta temporada. I que podria haver-se vestit de blanc si no fos per una nevada providenci­al que va torçar la seva prova al Madrid, perquè va provocar la suspensió del primer entre

Ha jugat tots els partits i, després de ser titular en el clàssic, va fer una exhibició al camp de la Juve

 ??  ?? Pedri pugna amb Cuadrado, dimecres a Torí.
Pedri pugna amb Cuadrado, dimecres a Torí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain