El Periódico - Català

Naturgy entra als EUA amb la compra de Hamel Renewables

> L’energètica preveu invertir 1.500 milions en cinc anys per disposar d’una potència operativa de 1.600 MW el 2025

- SARA LEDO EDUARDO LÓPEZ ALONSO

Naturgy entra al mercat dels Estats Units amb la compra per 57 milions de dòlars (47 milions d’euros) de Hamel Renewables, una plataforma de desenvolup­ament d’energia solar i emmagatzem­ament. És la primera operació de l’energètica espanyola al mercat nord-americà de renovables i es produeix en línia amb els plans de la companyia d’apostar per fer créixer la seva cartera de renovables i entrar en mercats «amb monedes fortes», com va explicar després de la venda del seu negoci a Xile a la xinesa State Grid el president de l’empresa, Francisco Reynés.

Hamel Renewables té una cartera de projectes solars de 8.000 megawatts juntament amb 4.600 megawatts de projectes d’emmagatzem­ament d’energia en nou estats dels EUA, dels quals 25 projectes –per un total de 3.200 megawatts de solar i 2.000 d’emmagatzem­ament– podrien estar operatius abans del 2026.

Però el pla de Naturgy és més ambiciós i passa per invertir fins a 1.800 milions de dòlars (1.500 milions d’euros) durant els pròxims cinc anys per disposar d’una potència operativa de 1.600 megawatts en energia solar el 2025; alhora, la companyia manté la possibilit­at de desenvolup­ar la

La patronal independen­tista Anem per Feina (AxF) va presentar ahir la pàgina web que s’ha de convertir en el centre neuràlgic de l’expansió empresaria­l afavorida, per l’Assemblea Nacional resta de projectes fins a un total de 8.000 megawatts d’energia fotovoltai­ca fins al 2030.

Projectes solars

A més, com a part de l’operació, Naturgy ha firmat un acord de desenvolup­ament de cinc anys amb Candela Renewables, companyia formada per exdirectiu­s de First Solar, amb un ampli historial en el desenvolup­ament d’actius solars i d’emmagatzem­ament

Catalana (ANC), presidida per Elisenda Paluzie. El hub o aparador empresaria­l d’AxF neix amb un total de 300 empreses afiliades, de les quals 40 ja tenen presència física en aquesta web per donar a conèixer els seus productes als consumidor­s afins a la independèn­cia. L’objectiu és convertir aquesta pàgina d’internet al país i amb un equip amb més de 20 anys d’experiènci­a. L’acord possibilit­a el desenvolup­ament de projectes solars i d’emmagatzem­ament d’energia en exclusiva per a Naturgy. «Aquesta operació és un pas significat­iu per avançar en els nostres objectius estratègic­s, i es fa a més incorporan­t una cartera de bons projectes en diferents estats de maduresa», va explicar Reynés.

nen una alternativ­a al portal Consum Estratègic, clausurat per ordre judicial després d’una denúncia de Foment del Treball. Aquesta pàgina, també impulsada per l’ANC, feia difusió de les empreses afins a la causa independen­tista.

A AxF descarten que la iniciativa acabi com Consum Estratègic davant la justícia, ja que asseguren que es tracta d’«una iniciativa d’una entitat privada i que és una eina oberta a totes les empreses», segons ha afirmat el responsabl­e d’AxF a Barcelona, Àlex d’Azuaje.

La nova patronal vol atraure l’independen­tisme a una nova generació d’empresaris allunyats d’elits i afiliacion­s de classe, més vinculats al seu petit o mitjà negoci, autònoms i emprenedor­s.

n

 ?? El Periódico ?? Parc eòlic a la serra de la població de Plasència, a Càceres .
El Periódico Parc eòlic a la serra de la població de Plasència, a Càceres .

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain