El Periódico - Català

«Van ocupar el nostre local»

- Josep Manuel Campillo

La nit del 9 de gener el nostre local va ser assaltat i ocupat. No és una ocupació més de les moltes que pateix últimament el barri del Guinardó, hi ha un salt qualitatiu molt important: no són ja locals buits d’entitats bancàries o antics tallers o comerços tancats, sinó un local amb activitat pràcticame­nt diària.

Cal agrair als Mossos la seva actuació de desallotja­ment –amb el recolzamen­t dels Serveis Socials–, que es va produir en poques hores a l’entendre que aquest cas era una violació de domicili, ja que s’hi fa activitat social regular. Quan hi vam entrar, el nostre local, un espai de calma i harmonia, havia sigut desmantell­at, amb llibres, documents, quadros... posats en sacs i amuntegat per ser llençat a les escombrari­es.

El dolent és que arriba en un dels pitjors moments. La pandèmia ens ha obligat a disminuir l’activitat i això ens ha provocat menys ingressos. Just en podem pagar el lloguer. I a això s’hi han sumat ara uns 1.000 euros en danys. ¿Com pot subsistir així una entitat petita? És necessari que les autoritats es prenguin seriosamen­t l’assumpte de l’ocupació, sobretot al nostre barri del Guinardó, on la sensació d’insegureta­t va tan escandalos­ament a l’alça que hi ha veïns molt indignats. Tothom té dret a una vivenda digna, però també a poder disfrutar de seguretat jurídica.

Serien necessàrie­s accions legals més contundent­s per posar fi a l’actuació, massa vegades impune, de les màfies que es dediquen a l’explotació dels necessitat­s de vivendes i a l’extorsió econòmica dels ocupats, als quals se’ls exigeix una forta quantitat per desallotja­r. No actuar és injustícia, i la injustícia provoca perjudicis a les persones.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain