El Periódico - Català

Ràdio Rambles i àgores, l’estratègia cultural

Projectes per dinamitzar la via

- T. S.

Mentre segueix l’espera de la reforma de la Rambla, i després de conèixer que no és possible determinar quan començaran les obres, el govern d’Ada Colau aposta per omplir aquest buit amb una estratègia cultural que es concretarà en diversos projectes. Un és la posada en marxa de Ràdio Rambles, un projecte encunyat en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàri­es i BTV que operarà des d’un antic quiosc de flors.

També s’habilitara­n espais a la via pública que el consistori descriu com a àgores, la denominaci­ó que rebien les places de les ciutats estat de l’antiga Grècia, convertide­s en centres culturals i polítics. Una de les que veuran la Rambla serà l’Àgora Infantil, que dinamitzar­à la Biblioteca Andreu Nin i potenciarà la mirada infantil sobre el passeig. Una altra serà l’Àgora Flors, sobre la cultura de la flor, i una altra l’Àgora Musical, que acollirà actuacions i tindrà com a seu la plaça Reial.

Una tercera pota de l’estratègia es construirà a partir de la col·laboració amb equipament­s i institucio­ns culturals que són a la Rambla perquè facin més permeables al carrer les seves programaci­ons. Per concretar la col·laboració amb els equipament­s s’ha creat un equip, Cultura Rambles, que tindrà com a espai de referència l’Oficina d’Atenció a la Cultura, a la planta baixa del palau de la Virreina.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain